POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Vesti dana: Inflacija u avgustu, Dan Starbucks-a, Oracle zarada

Akcije su ojačale uoči izveštaja o inflaciji od utorka za avgust, a čini se da se investitori otresaju straha od recesije.

Izveštaj o inflaciji dolazi samo oko nedelju dana pre sledećeg sastanka o politici Federalnih rezervi, i mnogi očekuju da će pokazati da je inflacija usporila u odnosu na burni tempo u junu.
Cene benzina pale su za skoro 10% od prošlog meseca, što je smanjilo težinu domaćinstava koja su već bila opterećena rastućim cenama hrane.

Analitičari će posmatrati ne samo broj naslova, već i osnovni broj koji oduzima hranu i gorivo da bi videli kakav je trend iz meseca u mesec. Fed je rekao da neće prestati sa pooštravanjem uslova dok se ne uveri da je inflacija vraćena u skladu sa svojim političkim stavom.

Septembar je obično slab mesec za investitore akcija, ali akcije su podstaknute padom kupovinom i povoljnijim ekonomskim izgledima.

Evo tri stvari koje bi sutra mogle uticati na tržišta:

1. Avgustovska inflacija

Veliki izveštaj o indeksu potrošačkih cena izlazi u 14:00h. Analitičari očekuju da će najveći broj biti 8,1%, što bi bilo manje sa 8,5% u julu. Na mesečnom nivou, predviđa se da će inflacija pasti za 0,1%, u odnosu na prethodni mesec. Za osnovni indeks potrošačkih cijena, analitičari očekuju mjesečno očitavanje od 0,3%, isto kao i jul.

2. Starbucks dan

Starbucks Corporation održava dan investitora u 10:30 ET u utorak na kojem se očekuje da će prodavac kafe otkriti svoje planove za napredovanje od pandemije, sa novim izvršnim direktorom koji čeka u krilima i rastućim radničkim pokretom širom zemlje.

3. Oracle zarade

Oracle-ova zarada je još jedan fokus. Kompanija je prijavila EPS od 1,03 dolara uz prihod od 11,45 milijardi dolara. Promašaj EPS-a nastao je zbog deviza, saopštila je kompanija. Analitičari su očekivali da će izvesti zaradu po akciji od 1,08 dolara uz prihod od 11,3 milijarde dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter