POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Vitalik Buterin izjavljuje da ne stavlja sve svoje ETH-ove u staking, već samo “mali deo”.

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereum-a, objasnio je da “najveći razlog” za to jeste što mora biti u okviru višestruko potpisane transakcije (multisig), što je još uvek “prilično teško” podesiti.

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereum-a, izjavio je da ne stavlja sve svoje Ether ETH-ove na staking zbog toga što je višestruko potpisane transakcije (multisig) “komplikovane na razne načine”.

U epizodi podcasta “Bankless” emitovanoj 29. juna, Buterin je otkrio “najveći razlog” zbog kojeg stavlja samo mali deo svojih ETH-ova na staking. Objasnio je:

“Zato što, ako stavite svoje ETH-ove na staking, ključevi koji im pristupaju moraju biti javno dostupni putem podsistema koji je povezan s internetom. Radi bezbednosti, to mora biti višestruko potpisana transakcija (Multisig). Postavljanje višestruko potpisane transakcije za staking je i dalje prilično teško; stvari postaju komplikovane na razne načine.”

Čarls Hoskinson, suosnivač Ethereum-a i osnivač Cardano-a, se obratio na Twitteru 30. juna, navodeći da je “bez reči” nakon saznanja da Buterin stavlja samo mali deo svojih Ether ETH-ova na staking.

Hoskinson je dodao da je “sve” njegovo Cardano na stakingu.

Buterin je takođe diskutovao o EigenLayer protokolu, koji omogućava Ethereum validatorima i stakerima da “ponovno stave” svoje resurse na druge nove mreže.

Iako je protokol trenutno u fazi testiranja i očekuje se da će biti lansiran tek u trećem kvartalu 2023. godine, Buterin je rekao da je glavni izazov u tome što stvara “rizike centralizacije” i izjavio:

“Stakeri kojima se može verovati biće više vrednovani u sistemu od stakera kojima se ne može verovati. Stakerima kojima se može verovati je mnogo manja verovatnoća da će biti kažnjeni.” Sreeram Kaanan, osnivač EigenLayer-a, objasnio je da postoji “kompleksni rizik” u vezi sa ponovnim stavljanjem resursa i da je važno primeniti “ograničen pristup izgradnji ponovnog stavljanja”.

“Ograničenja su ono što je zaista dobro za ekosistem i imaju ograničenja u vezi sa tim koji novi inovacije mogu biti pokrenute na osnovu ovog koncepta”, rekao je on.

Ovo dolazi nakon što je Buterin izjavio u blogu 9. juna da Ethereum blockchain “potpuno ne uspeva” bez adekvatne infrastrukture za skaliranje koja bi omogućila jeftine transakcije.

Takođe je primetio još jedan problem u vezi sa pametnim ugovornim novčanicima.

Objasnio je da prelazak na pametne ugovorne novčanike dovodi do određenih izazova zbog složenosti povezanih sa korisničkim iskustvom kada korisnici preuzmu kontrolu nad više adresa istovremeno.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter