POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma, deli kako bi “Layer3” izgledao

Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma, koji je nedavno prešao na Proof-of-Stake (PoS), već razmišlja o Layer3, deleći ono što veruje da bi bila budućnost skaliranja blokova.

Osnovni sloj blockchain mreže kao što je Ethereum, Cardano ili Solana, naziva se Layer 1. Rešenja Layer-2 su izgrađena na Layer-1 blockchainima kako bi se obezbedila bolja skalabilnost za osnovni sloj.

Buterin veruje da bi rešenje sloja 3 imalo smisla samo ako se koristi u druge svrhe osim skaliranja. Dakle, rešenja sloja 3 ne mogu da se sastoje od naslaganih skupova jer bi to dovelo do neefikasne kompresije podataka.

U postu na blogu pod naslovom „Kakva vrsta Layer3 ima smisla?“ Buterin je objasnio da se rešenja Layer3 mogu implementirati u lance fokusirane na privatnost korišćenjem dokaza za podnošenje privatnih transakcija za Layer 2.

Prema Buterin-u, rešenja se takođe mogu izgraditi oko EVM platformi, prilagođenih rešenja za skaliranje za specifične aplikacije ili validijuma (koji su još jedna vrsta roll-up-a).

Buterinovi komentari o mogućim slučajevima korišćenja sloja 3 dolaze pošto se čini da su StarkWare-ovi novoproizvedeni rekurzivni dokazi validnosti možda stavili tačku na brige o skalabilnosti Ethereuma.

Vitalik Buterin je takođe tvrdio da decentralizovane autonomne organizacije (DAO) ne bi trebalo da liče na korporacije.

Pošto rešenja Layer 2 na istoj mreži efikasno obavljaju prekogranične transakcije, Layer 3 možda neće poboljšati efikasnost mreže.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter