POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

XRP dostiže 13-mesečni maksimum u odnosu na Bitcoin sa dnevnim porastom od 35% — Ali da li je korekcija neizbežna?

Cena XRP-a je zabeležila oštar rast u odnosu na bitkoin (BTC) zbog kontinuiranog optimizma u vezi sa potencijalnim poravnanjem između Ripple-a, kompanije za plaćanje blokova sa sedištem u San Francisku, i američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

Veliki skokovi cena na XRP tržištu počeli su da se pojavljuju nakon što su Ripple i SEC podneli zahtev za izricanje presude po skraćenom postupku sudu 12. septembra u vezi sa njihovom tekućom pravnom bitkom zbog navoda da je Ripple počinio prevaru sa hartijama od vrednosti.

Drugim rečima, Ripple i SEC su se složili da sud treba da iskoristi raspoložive dokaze kako bi doneo presudu o tome da li je blokčejn firma nelegalno prikupila sredstva prodajom XRP-a do decembra 2022. godine, i tako izbegne suđenje.

Cena XRP-a je porasla za približno 75% i 60% u odnosu na bitkoin i dolar, respektivno, od Rippleove sudske prijave, podstaknute optimizmom o mogućoj pobedi Ripple-a.

Čini se da su trgovci kupovali glasine uoči presude Ripple protiv SEC. Ali dok ostaje da se vidi da li će se to onda pretvoriti u „prodaju vesti“, u zavisnosti od ishoda presude.

Kako će se završiti suđenje, ostaje još da saznamo, koje se može desiti vrlo brzo.

Izvor: CoinTelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter