POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

XRP surovo odbijen: osuđen da propusti “bull run” trend?

Kripto tržište je pokazalo eksplozivan rast, posebno u industriji mem koinova. Međutim, XRP se čini izuzetkom u sezoni kada čak i kripto-vezane akcije, poput Coinbase-a, pokazuju snažniji performans.

XRP-ov tržišni performans je bio neubedljiv, ne pokazujući znakove bikovskog proboja. Odsustvo značajne institucionalne i maloprodajne podrške, što je često ključno za značajna kretanja cena, može biti jedan od glavnih razloga nedostatka kretanja. Loša izvedba imovine dodatno se otežava percepiranim nedostatkom upotrebnih slučajeva u širem kripto ekosistemu, što dodatno pojačava ravnodušnost investitora.

Tehnički izgled za XRP takođe je sumoran. Imovina nije mogla uhvatiti i održati zamah, kontinuirano se suočavajući s otporom na ključnim tehničkim nivoima. Ova nesposobnost za skakanje, čak i kada su druge kriptovalute imale uspon, slika je crna za entuzijaste XRP-a koji se nadaju bikovskom trku.

S obzirom na istorijski performans i trenutni sentiment na tržištu, prognoza za bikovski uspon nije obećavajuća. Scenariji koji bi mogli pružiti tračak nade, poput povoljnog rešenja trenutne pravne bitke između Ripple Labs-a i Uprave za vrednosne papire i berze (SEC), čine se nedovoljnim da značajno promene njegovu putanju. Čak i ako Ripple izađe kao pobednik ili postigne povoljan dogovor, prethodni trendovi ukazuju da takve pravne pobede nisu dovele do dugotrajnih tržišnih uspona za XRP.

Fundamentalni problemi su duboki. Kripto tržište evoluira, s novim sredstvima i ekosistemima koji nude jasne upotrebe i snažnu podršku zajednice. Za razliku od toga, XRP se borio da izgradi definitivnu nišu izvan sektora međunarodnih plaćanja, gde je konkurencija žestoka, a regulatorna pažnja visoka.

Čak i pobeda na pravnom planu možda neće biti panaceja koju investitori nadaju. Tržište je ranije ignorisalo takve pobede, što ukazuje da sami pravni ishodi možda neće biti dovoljni da izazovu značajan interes investitora. Bez jasne i ubedljive upotrebe slučaja, institucionalne podrške ili maloprodajnog uzbuđenja, šanse za XRP da se pridruži mogućem bikovskom trku su male.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter