POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zahtevi za Bitcoin ETF-ovima neumorno rastu!

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) treba da donese odluku o zahtevima za berzovno trgovanje spot Bitcoin-om (ETF) podnetim od strane kompanije BlackRock (NYSE:BLK) i drugih finansijskih institucija. Očekuje se da će presuda, koja se očekuje u periodu od 240 dana od danas, petka, imati značajan uticaj na tržište kapitala od 7 biliona dolara i proširiti pristup investitorima.

Nedavni zahtevi su imenovali Coinbase (NASDAQ:COIN) kao partnersku kompaniju za nadzor radi rešavanja regulatornih problema, što je rezultiralo značajnim kretanjem cene bitkoina. Odluku SEC-a će uticati razni faktori, uključujući ishod tužbe Grayscale protiv SEC-a i performanse postojećih Bitcoin Futures ETF-ova.

U jednom srodnom razvoju tokom ove nedelje, isticao se rok za žalbu SEC-a u vezi sa presudom Grayscale-a, kako je izvestio Coindesk. Ovaj rok za žalbu bi mogao dodatno uticati na odobravanje bitcoin ETF-ova u Sjedinjenim Državama.

Iako Evropa i Kanada već imaju operativne Bitcoin ETF-ove, njihovo odobrenje u SAD bi predstavljalo značajan korak ka usvajanju kriptovaluta u zemlji. Međutim, rizici i dalje postoje zbog događaja kao što su propast FTX-a i neuspeh Terra-Luna stabilnih kovanica.

Prema istraživačkom izveštaju kompanije Sanford C. Bernstein, ako budu odobreni, ETF-ovi bi mogli da čine i do 10% tržišne vrednosti bitkoina. Ova projekcija ističe potencijalni uticaj koji odobravanje Bitcoin ETF-ova može imati na tržište kriptovaluta.

Izvor: Investing

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter