PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

FOMC sastanak; Podaci servisa; JOLT poslovi

Akcije su povratile svoje ranije gubitke da bi se zatvorile mešovito, ali zabrinutost zbog recesije koja je pred nama opterećuje energetski sektor.

Prinosi na trezorske obveznice su pali, a cena WTI fjučersa na sirovu naftu pala je ispod 100 dolara, što analitičari nazivaju trgovinom recesije. To je opterećivalo energetske zalihe kao i kompanije koje bi trebalo da imaju koristi od oživljavanja ekonomske aktivnosti, uključujući akcije proizvođača opreme kao što su Caterpillar (NYSE:CAT) i Deere (NYSE:DE), proizvođač aluminijuma Alcoa (NYSE: AA) i specijalista za hemikalije Dov Inc (NYSE:DOV). Sa druge strane, akcije prodavaca sa popustom kao što je Dollar Tree (NASDAQ:DLTR) porasle su na perspektivi da će potrošači koji žele da kupuju tamo tokom ekonomske krize.

Sedmica će predstavljati glavne ekonomske vesti iz Federalnih rezervi i vlade, koja u petak objavljuje izveštaj o zapošljavanju za jun.

Prinosi 10-godišnjih i 2-godišnjih Trezora su se u utorak obrnuli, što znači da je kratkoročna stopa iznad dugoročne, što je obično znak recesije. Sa padom prinosa, tehnološke akcije su dobile priliku da zasjaju.

Dok Kongres ove nedelje ne zaseda zbog praznika, investitori su bili oduševljeni potencijalom predsednika Džoa Bajdena da objavi plan za ukidanje carina na robu iz Kine koji je usvojen tokom prethodne administracije. Ideja je da se pomogne u ublažavanju tereta inflacije za američka preduzeća i potrošače.

Evo tri stvari koje bi sutra mogle uticati na tržišta:

  1. FED minuta

Federalne rezerve će objaviti zapisnik sa svog poslednjeg sastanka o politici u sredu u 14 časova po istočnom vremenu. Izveštaj bi mogao da rasvetli razmišljanja kreatora politike o povećanju stopa u budućnosti i da li će Fed odustati ako se u podacima pojave znaci usporavanja inflacije.

  1. Uslužna delatnost

Očitavanje poslovne aktivnosti ISM-a(indek servisne poslovne aktivnosti) za jun se očekuje, a analitičari očekuju broj od 54. PMI se takođe očekuje u isto vreme, a analitičari očekuju čitanje od 54,3. Podaci o uslugama bi trebalo da budu važni investitorima koji žele da procene zdravlje američkog potrošača.

  1. Izveštaj JOLTs

Vladin izveštaj o otvaranju radnih mesta i zadržavanju zaposlenih bi trebalo da bude objavljen u 10 ujutro po istočnom vremenu, a analitičari očekuju da će se broj otvorenih mesta smanjiti na 11 miliona u maju, sa 11,4 miliona mesec ranije. Poslodavci su se žalili da nedostaje radnika koji bi popunili nova radna mesta.

Izvor: Investing

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter