POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Fond Cathie Wood – ARK Invest pravi značajne poteze sa deonicama Tesle, prodaje Robinhood

U dinamičnom svetu ETF fondova, ARK Investment Management Cathie Wood nastavlja da privlači pažnju svojim dnevnim trgovanjima. Za ponedeljak, 1. aprila 2024. godine, aktivnost ARK-a predvodila je značajna kupovina akcija kompanije Tesla Inc., čija je ukupna vrednost iznosila 14.795.188 dolara. Ovaj potez dodatno učvršćuje optimističan stav ARK-a prema ovom gigantu električnih vozila, s obzirom na to da je firma kontinuirano povećavala svoj udeo u Tesli tokom nedavnih dana trgovanja.

S druge strane, ARK je prodao značajan broj akcija kompanije Twilio Inc., čija je ukupna vrednost iznosila 18.935.403 dolara. Ova prodaja je najveća za taj dan i ukazuje na strateški zaokret dalje od platforme za cloud komunikaciju.

Još jedna značajna prodaja uključila je kompaniju Robinhood Markets Inc, pri čemu je ARK smanjio svoj udeo za 663.796 akcija preko tri svoja ETF-a, čija je ukupna vrednost iznosila 13.362.212 dolara. Ovo nastavlja trend iz prošle nedelje, kada je ARK takođe smanjio svoj udeo u ovoj kompaniji.

ARK-ova kupovina se protezala i izvan Tesle, pri čemu je firma kupila akcije u nekoliko drugih kompanija. Jedna od značajnijih kupovina bila je kompanija Datadog In, pri čemu je ETF ARKW ARK-a kupio 48.159 akcija u vrednosti od 5.952.452 dolara. Ova kupovina se uklapa u fokus ARK-a na inovativne tehnološke kompanije koje su spremne za rast.

U sektoru odbrane, ARK je pokazao interes za kompaniju Kratos Defense & Security, kupivši 89.260 akcija preko svojih ETF-ova ARKQ i ARKX, u vrednosti od 1.640.598 dolara. Ovo prati seriju kupovina u kompaniji tokom protekle nedelje, što ukazuje na optimističan pogled na provajdera tehnologije odbrane i bezbednosti.

Biotehnologija je takođe bila istaknuta u ARK-ovim trgovanjima, pri čemu je firma kupila 273.065 akcija kompanije Pacific Biosciences of California za 1.023.993 dolara, i 95.801 akcija kompanije Personalis Inc za 142.743 dolara, među ostalim investicijama u biotehnologiju.

Osim toga, ARK je povećao svoj udeo u kompanijama Pinterest Inc., Roblox Corp, Roku Inc i Recursion Pharmaceuticals, pri čemu svaka kupovina odražava poverenje ARK-a u potencijal rasta ovih kompanija.

Investitori i analitičari tržišta pažljivo će pratiti obrasce trgovanja ARK-a, budući da ulaganja Cathie Wood u inovacije nastavljaju da utiču na kretanje tržišta i sentiment investitora.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter