POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SEC navodi 9 tokena kao hartije od vrednosti u slučaju insajderske trgovine „moglo bi imati široke implikacije“ — CFTC

Komesarka CFTC-a Kerolajn Fam osporila je to što je SEC označila određenu kripto imovinu kao hartije od vrednosti u primeru „regulacije“.

Caroline Pham, jedna od pet komesara Komisije za trgovinu robnim fjučersima Sjedinjenih Država, ili CFTC, izrazila je zabrinutost zbog mogućih implikacija slučaja koje je Komisija za hartije od vrednosti SAD, ili SEC, pokrenula protiv bivšeg menadžera proizvoda u Coinbase-u.

U saopštenju od četvrtka, Pham je rekao da bi tužba SEC-a protiv bivšeg menadžera proizvoda Coinbase-a Ishana Vahija, njegovog brata Nikhila Vahija i saradnika Sameera Ramanija „mogla imati široke implikacije“ izvan slučaja, s obzirom na to da je devet tokena označavalo kao „hartije od vrednosti kripto imovine“ koje potpadaju pod regulativu. delokrug tela. U pritužbi se navodi da su Vahi i Ramani učestvovali u insajderskoj trgovini koristeći poverljive informacije koje je Ishan dobio od Coinbase-a u vezi sa tim koji će tokeni biti navedeni na berzi, kako bi obavili kupovinu unapred.

Konkretno, SEC se poziva na Poverledger (POVR), Kromatika (KROM), DFX Finance (DFX), Amp (AMP), Rally (RLY), Rari Governance Token (RGT), DerivaDAO (DDX), LCX i XYO — 9 od 25 različitih kriptovaluta koje je navodno koristio za dobijanje od 1,1 milion dolara — kao hartije od vrednosti. Pham je rekla da akcije SEC-a predstavljaju primer „regulacije primenom“, a ne da se bave pitanjem da li su određena kripto imovina hartije od vrednosti „putem transparentnog procesa koji angažuje javnost da razvije odgovarajuću politiku uz pomoć stručnjaka“.

Regulatorna jasnoća dolazi od toga što ste na otvorenom, a ne u mraku, rekla je Pham.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Imajući u vidu preovlađujući javni interes i otvorena pitanja o pravnom statusu različitih digitalnih sredstava, kao što su određeni tokeni za korišćenje i tokeni koji se odnose na DAO, CFTC bi trebalo da iskoristi sva raspoloživa sredstva da ispuni svoj statutarni mandat za energično sprovođenje zakona i podržati Zakon o robnoj razmeni.

Ažuriranje objavljeno u četvrtak na blogu iz Coinbase-a u aprilu kao odgovor na slučaj nagovestilo je slične zabrinutosti pozivajući se na optužbe SEC-a kao na „nesrećnu distrakciju“. Kancelarija američkog tužioca za južni okrug Njujorka takođe je podigla optužnicu paralelno sa slučajem SEC-a, ali nije označila nijedan od uključenih tokena — uključujući Tribe (TRIBE), Alchemix (ALCX), Gala (GALA), Ethereum Name Servis (ENS), POVR i XYO — kao hartije od vrednosti.

„DOJ nije naplaćivao prevare sa hartijama od vrednosti“, rekla je kompanija. „Nijedna imovina navedena na našoj platformi nije hartija od vrednosti“.

Direktor SEC-a Gurbir Greval rekao je da je njegov slučaj protiv Vahija i Ramanija zasnovan na „ekonomskoj realnosti ponude“, navodeći da su neka od korišćenih kripto imovine hartije od vrednosti. Regulator je rekao da traži trajnu zabranu, degorgement i građanske kazne.

CFTC i SEC često tvrde da se jurisdikcije preklapaju kada je u pitanju regulisanje digitalne imovine u Sjedinjenim Državama, označavajući ih ili kao robu ili hartije od vrednosti na osnovu njihovih agencija. U junu su senatori Cinthia Lummis i Kirsten Gillibrand predstavili nacrt zakona koji ima za cilj da obezbedi regulatornu jasnoću za prostor, dajući CFTC-u „jasno ovlašćenje nad primenjivim spot tržištima digitalne imovine“. Međutim, Lummis je u intervjuu u utorak rekla da je veća verovatnoća da će zakon biti odložen do sledeće godine.

Izvor: CoinTelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter