POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Warner Bros Discovery očekuje naplatu do 2,5 milijardi dolara za izbačeni sadržaj

Warner Bros Discovery Inc je u ponedeljak stavio cenu na svoju odluku da ukine „Batgirl“, „The Not-too-Late Show With Elmo“ i druge serije i filmove za koje se smatra da nisu vredni ulaganja: čak 2,5 milijardi dolara.

Nova kombinovana medijska kompanija saopštila je da bi troškovi povezani sa smanjenjem sadržaja mogli dostići 2,5 milijardi dolara, što čini značajan deo ukupnih troškova od 3,2 do 4,3 milijarde dolara u vezi sa njenim finansijskim restrukturiranjem.

AT&T Inc WarnerMedia jedinica i Discovery Inc završili su svoje spajanje u aprilu kako bi formirali Warner Bros Discovery.
Izvršni direktor kompanije, David Zaslav, obećao je investitorima da će ostvariti 3 milijarde dolara uštede nakon spajanja.

U regulatornom podnesku u ponedeljak, Warner Bros Discovery je detaljno opisao kako Zaslav i njegov liderski tim planiraju da ostvare obećano smanjenje troškova, koje će biti u velikoj meri završeno do kraja 2024.

Medijska kompanija je saopštila da očekuje da će u trećem tromesečju uplatiti naplatu pre oporezivanja od 1,3 do 1,6 milijardi dolara, što se uglavnom odnosilo na uklanjanje 36 naslova sa servisa za striming HBO Max, uključujući originale poput tinejdžerske drame „Generation“ i animirani antologijski serijal “Infinity Train”.

Warner Bros Discovery je saopštio da predviđa troškove od 800 do 1 milijardu dolara u vezi sa otpuštanjima širom kompanije, i još 400 do 700 miliona dolara konsolidacijom objekata.

Kompanija je preduzela niz mera za smanjenje troškova od spajanja, uključujući otkazivanje projekata kao što su live-akciona verzija lika DC Comics-a „Batgirl” i planirani film „Wonder Twins”, kao i gašenje CNN+ servisa za striming vesti, manje od mesec dana nakon njegovog veoma hvaljenog lansiranja.

U svom najnovijem tromesečnom izveštaju u avgustu, kompanija je postavila novu strategiju za spajanje HBO Max servisa za striming sa Discovery+, kombinujući drame, komedije i filmove WarnerMedia sa rijaliti programima Discovery.

Kompanija je odbila da kaže kako će naknade uticati na njene rezultate u trećem kvartalu, koji bi trebalo da budu objavljeni 3. novembra.
Analitičari koje je anketirao Refinitiv procenjuju gubitak pre oporezivanja od 771 milion dolara.

Akcije kompanije pale su za 0,3% u trgovanju posle tržišta.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter