POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanija MicroStrategy kupila Bitkoin u vrednosti od 10 miliona dolara

Kompanija MicroStrategy je otkrila kupovinu 480 Bitkoina, nakon višestrukih izveštaja da je generalni direktor Michael Saylor izjavio da će istražiti mogučnost kupovine više Bitcoin-a u svetlu oštrih uslova na tržištu kriptovaluta.

Saylor je podelio ovu vest putem Tvitera danas, 29. juna, sa njegovih 2,5 miliona sledbenika.
Nakon ove nedavne kupovine, MicroStrategy sada ima 129, 699 Bitkoina u prosečnoj ceni od 30.664 dolara po Bitkoinu.

Prema izveštaju SEC-a, Tyson Corner, MicroStrategy kompanija koja se nalazi u Virdžiniji, tokom perioda između 3. maja 2022. i 28. juna 2022. godine, kupila je Bitkoine za oko 10 miliona dolara u gotovini u prosečnoj ceni Bitkoina od 20.817 dolara po komadu.

Samo prošle nedelje, Michael Saylor otkrio je da će kompanija udvostručiti svoju strategiju vezanu za Bitkoin, čak i dok je potop najveće kriptovalute ostavio ogroman pad u Saylor-ovom portfoliju.
Dalje, Saylor je rekao da MicroStrategy nije primio marginski poziv (margin call) protiv 205 miliona Bitcoin-a u zajmu, koji je uzeo ranije ove godine.

Poznatno su izvori izjavili da su investitori postali umorni od mogućnosti firme i potencijalne potrebe da prodaju neke od svojih pozicija u BTC-u u slučaju marginskog poziva, uprkos činjenici da je korporacija u to vreme stavila 4 milijarde dolara na Bitkoin.

Čini se da je Saylor pozitivan prema vodećoj kriptovaluti uprkos užasnom tržištu.

U vreme pisanja pisanja, Bitkoin (BTC) ima 24-časovnu zapreminu trgovanja od oko 25,2 milijarde dolara i trguje se od 20.021.18 dolara.

Izvor: CoinQuora

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter