POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije kompanije Walt Disney pale su za 7% nakon promašaja zarade, analitičari su i dalje oprezni

Akcije kompanije Walt Disney pale su za više od 7% na trgovanju pre tržišta u sredu nakon što je kompanija prijavila zaradu slabiju od očekivane za četvrti fiskalni kvartal.

Disney je prijavio zaradu po akciji od 0,30 dolara po akciji uz prihod od 20,15 milijardi dolara, propuštajući prosečnu procenu analitičara od 0,59 dolara za prihod od 21,38 milijardi dolara.
Prihod je porastao za 8,7%, podstaknut povećanjem prihoda od Parkova od 36% u odnosu na prethodnu godinu.

Posao medija i zabave zabeležio je pad prihoda za skoro 3% na 12,73 milijarde dolara, što je veliki promašaj u poređenju sa konsenzusom od 13,81 milijarde dolara.

„2022. je bila jaka godina za Disney, sa nekim od naših najboljih priča do sada, rekordnim rezultatima u našem segmentu Parkovi, iskustva i proizvodi i izuzetnim rastom pretplatnika na našim uslugama direktno za potrošače, koji su ove godine dodali skoro 57 miliona pretplata za ukupno više od 235 miliona“, rekao je Bob Chapek, glavni izvršni direktor Walt Disney-a.

Gigant zabave je bio svedok „snažnog rasta pretplate“ pošto je uspeo da doda ukupno 14,6 miliona pretplata, uključujući 12,1 miliona Disney+ pretplatnika. Ukupan broj Disney+ pretplatnika iznosio je 164,2 miliona na kraju tromesečja, što je porast od 39% u odnosu na isti period prethodne godine i više od prosečne procene analitičara od 162,5 miliona.

Baza pretplatnika ESPN+ porasla je za 42% u odnosu na prethodnu godinu na 24,3 miliona, dok je ukupan broj pretplatnika na Hulu sada 47,2 miliona, što je porast od 7,8% u odnosu na prethodnu godinu.

„Očekujemo da će se naši DTC operativni gubici smanjiti u budućnosti i da će Disney+ i dalje ostvariti profitabilnost u fiskalnoj 2024. godini, pod pretpostavkom da ne vidimo značajnu promenu u ekonomskoj klimi“, dodao je Chapek.

Disney očekuje da će se njegov operativni gubitak u prvom kvartalu poboljšati za više od 200 miliona dolara u poređenju sa prošlim kvartalom, dok bi u drugom kvartalu trebalo da bude „veće poboljšanje“.

Analitičari Barclays-a su smanjili ciljnu cenu na 98 dolara po akciji sa prethodnih 105 dolara kako bi odražavali pad procena.
Analitičari su takođe ponovili ocenu Equal Weight jer vide dalji pad u Diznijevim akcijama usred slabe vidljivosti.

„Smernice o prihodima i OI sledeće godine impliciraju da bi profitabilnost u većini Diznijevih segmenata mogla biti gora od očekivane, u nekim slučajevima materijalno. Takođe će verovatno biti teško doći do smernica za striming bez kompromisa“, napisali su u belešci.

Analitičari Guggenheim-a su takođe smanjili ciljnu cenu jer su otišli ​​na 115 dolara sa prethodnih 145 dolara.

„Naše smanjene procene prvenstveno odražavaju veće gubitke DTC-a, sporiji rast profita parkova nego što smo ranije predviđali. Održavamo naš BUY rejting“, rekli su klijentima.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter