POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Amazon će zamrznuti zapošljavanje u kompanijama

Amazon će zamrznuti zapošljavanje kompanija u svom maloprodajnom poslovanju do kraja godine, objavio je u utorak The New York Times.

U internom saopštenju koje je videla publikacija navodi se da je regruterima rečeno da tehnološki gigant pauzira zapošljavanje za sve svoje korporativne uloge, uključujući tehnološke pozicije, jer postaje najnovija tehnološka firma koja usporava zapošljavanje suočena sa ekonomskom neizvesnošću.
Ostali poslovi koji su pogođeni su u Amazonovim prodavnicama širom sveta i čine većinu Amazonove prodaje.

Međutim, NYT je dodao da Amazonova jedinica za računarstvo u oblaku, koja je profitabilnija od maloprodajnog poslovanja, neće biti pogođena.
Pored toga, za uloge, uključujući zapošljavanje studenata i pozicije na terenu, kaže se da nisu uključene u zamrzavanje.

NYT tvrdi da imejl koji je video objašnjava regruterima da bi trebalo da kažu kandidatima za posao da kompanija nije u zamrznutom zapošljavanju, dodajući da bi svi otvoreni zahtevi za posao trebalo da budu zatvoreni u narednim danima, a nova mesta dostupna početkom 2023. godine.
U izveštaju se navodi da kandidati koji imaju zakazane intervjue pre 15. oktobra i dalje mogu da dobiju ponude za posao, ali neće moći da počnu do sledeće godine.

Amazon je za NYT rekao da ima mnogo „različitih preduzeća u različitim fazama evolucije, i očekujemo da ćemo nastaviti da prilagođavamo naše strategije zapošljavanja u svakom od ovih preduzeća u različitim momentima“.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter