POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Amazon pada za 20% zbog promašaja smernica o prihodima

Akcije tehnološkog giganta Amazon.com Inc pale su za više od 20% u trgovanju posle radnog vremena u četvrtak nakon što je kompanija objavila svoju zaradu u trećem kvartalu sa prihodima i smernicama koje nedostaju konsenzusom očekivanja analitičara.

Amazon je prijavio zaradu od 0,28 dolara po akciji, 0,06 dolara bolje od procene analitičara od 0,22 dolara, pri čemu je prihod za kvartal iznosio 127,1 milijardu dolara u odnosu na konsenzusnu procenu od 127,76 milijardi dolara.

Amazon je objasnio da je njegova neto prodaja imala nepovoljan uticaj od 5 milijardi dolara zbog promena u kursevima stranih valuta iz godine u godinu.
Operativni prihod je opao na 2,5 milijardi dolara u kvartalu, u poređenju sa 4,9 milijardi dolara u trećem kvartalu 2021.

„U protekla četiri meseca, zaposleni u našim potrošačkim preduzećima su neumorno radili na sastavljanju ubedljivih Prime Member Deal događaja sa našim osmim godišnjim Prime Day i potpuno novom Prime Early Access rasprodajom početkom oktobra.
Odgovor kupaca na oba događaja bio je prilično pozitivan , i jasno je da posebno tokom ovih nesigurnih ekonomskih vremena, kupci cene stalni fokus Amazona na vrednosti i pogodnosti“, rekao je Andi Jassy, izvršni direktor Amazona.

Međutim, on je dodao da će, imajući u vidu trenutno makroekonomsko okruženje, kompanija balansirati svoje investicije kako bi „bila efikasnija“.

Iako su brojke o zaradama bile različite, Amazonov prihod je bio ispod očekivanja.
Kompanija vidi prihod u četvrtom kvartalu 2022. između 140 milijardi i 148 milijardi dolara, u odnosu na konsenzus od 155,1 milijardu dolara, koji predviđa nepovoljan uticaj kursa stranih valuta od približno 460 baznih poena. Kompanija vidi operativni prihod između 0 i 4 milijarde dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter