POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Analiza cena: BTC, ETH, BNB, XRP

Bikovi se bore da pređu prepreku koja stoji na putu cene Bitcoina i altcoina, što ukazuje na to da medvedi još nisu odustali.

Bitcoin se i dalje trguje blizu 31.000 dolara, što je važan nivo otpora koji treba ispratiti na kratak rok. Neki analitičari veruju da trenutna konsolidacija može rezultirati izbijanjem cene Bitcoina naviše.

Institucionalni investitori takođe se čine pozitivnim u vezi sa izgledima daljeg rasta Bitcoina. CoinShares šef istraživanja, James Butterfill, izjavio je u nedavnom izveštaju da je 98% od ukupnog priliva digitalne imovine od 334 miliona dolara otišlo na proizvode vezane za Bitcoin.

Iako kratkoročna cena Bitcoina i odabranih altcoinova izgleda pozitivno, učesnici na tržištu trebaju biti oprezni zbog neizvesnosti u vezi sa makroekonomskim pitanjima. Kripto tržišta će verovatno biti pod uticajem inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama i monetarne politike Federalnih rezervi u narednih nekoliko nedelja.

Koji su važni nivoi podrške na kratak rok za Bitcoin i altcoine koje je potrebno zadržati da bi se nastavio oporavak? 

Analiza cene Bitcoina

Bitcoin je probio i zatvorio se iznad nivoa od 31.000 dolara 3. jula, ali bikovi nisu mogli da izgrade stabilnu bazu na ovoj ceni. To sugeriše da medvedi još uvek nisu odustali.

Važan nivo za praćenje je 20-dnevni eksponencijalni pokretni prosek od 29.673 dolara. Ako cena odskoči sa ovog nivoa, to će ukazivati na to da bikovi kupuju padove.

To će takođe povećati izglede za probijanje zone otpora od 31.000 do 31.432 dolara. Par BTC/USDT tada bi mogao porasti do 32.400 dolara, što bi medvedima ponovo moglo predstavljati snažan izazov.

Analiza cene Ethereuma

Ethereum se odbio od nivoa otpora na 2.000 dolara, što ukazuje na to da medvedi aktivno brane taj nivo.

Medvedi će morati da potisnu cenu ispod pokretnih proseka i održe je ispod njih kako bi omogućili da par ETH/USDT nastavi svoju konsolidaciju između 2.000 i 1.626 dolara još neko vreme.

S druge strane, ako cena odskoči od 20-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka (1.876 dolara), to će ukazivati na to da se sentiment okrenuo na pozitivnu stranu i da trgovci kupuju padove. To će povećati izglede za probijanje nivoa od 2.000 dolara. ETH bi tada mogao da se uspešno popne do područja otpora od 2.142 do 2.200 dolara.

Analiza cene Binance Coina

Kupci su pokušali da produže oporavak Binance Coina iznad 20-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka (245 dolara) 3. jula, ali medvedi su agresivno prodavali blizu 38,2% Fibonacci retracement nivoa od 252 dolara.

Cena se vratila ispod 20-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka 4. jula, što ukazuje da medvedi i dalje aktivno deluju na višim nivoima. 20-dnevni eksponencijalni pokretni prosek i RSI u negativnom području ukazuju na to da par BNB/USDT može nastaviti da oscilira između 257 i 220 dolara još nekoliko dana.

Međutim, ako cena krene nagore sa trenutnog nivoa i probije 257 dolara, to će ukazivati na to da se sentiment postepeno okreće pozitivno i da kupci kupuju padove. Pozitivni momentum bi mogao da se poveća nakon što kupci probiju područje otpora od 257 do 265 dolara.

Analiza cene Ripplea

Medvedi su odolevali pokušajima bikova da gurnu i održe XRP iznad pokretnih proseka, što ukazuje na to da viši nivoi i dalje privlače prodavce.

Medvedi će pokušati da dodatno ojačaju svoju poziciju tako što će spustiti cenu ispod trenutne podrške od 0,44 dolara. Ako to uspeju, prodaja bi se mogla pojačati, a par XRP/USDT bi mogao pasti do snažnog nivoa podrške od 0,41 dolara.

Prvi znak snage biće probijanje i zatvaranje iznad pokretnih proseka. To bi otvorilo put za potencijalni rast do područja otpora od 0,56 do 0,59 dolara, gde se očekuje snažna odbrana medveda.

Izvor: CoinTelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter