POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

ARK i 21Shares podneli zahtev za spot Ethereum ETF!

Menadžeri imovine ARK Invest i 21Shares zajedno su podneli zahtev za berzanski fond koji direktno investira u drugu najveću kriptovalutu na svetu, Ethereum.

ETF, predložen kao Ark 21Shares Ethereum ETF, čuvaće imovinu kod američke kripto berze Coinbase Global Inc, saopštila su ova dva menadžera imovine u prijavi Securities and Exchange Commission (SEC). Ovo je takođe prvi pokušaj da se listira spot ETF za Ethereum na američkim tržištima.

Ovaj zahtev dolazi nakon što je sud presudio u korist digitalnog menadžera imovine Grayscale-a u vezi sa zahtevom za spot bitcoin ETF, koji je SEC odbio prošle godine. Ova odluka predstavlja korak ka prvom listiranju spot bitcoin ETF-a u SAD, iako je SEC izjavio da će uložiti žalbu na tu odluku.

Takođe se očekuje da će komisija uskoro objaviti svoju odluku o zahtevu za Ethereum futures ETF u narednim mesecima.

Ethereum i Bitcoin su zabeležili kratki uspon nakon podnošenja zahteva, ali su potom izgubili sve dobitke i trgovali u minusu. Kripto tržišta su bila pogođena ponovnim jačanjem dolara ove nedelje.

Iako se očekuje da će Grayscale-ova pobeda na sudu protiv SEC-a privući više zahteva za ETF i interes institucija prema kriptovalutama, industrija se takođe suočava sa ozbiljnim padom interesovanja malih investitora, nakon niza prevara i bankrota tokom protekle godine.

Akcije SEC-a protiv najvećih igrača u industriji, posebno kripto berze Binance, takođe su uzdrmali sentiment.

Ipak, Cathie Wood iz ARK-a zadržava uglavnom optimističan pogled na sektor kriptovaluta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter