POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin dostigao novi istorijski maksimum preko 71,000 USD!

Bitcoin je prošao kroz duboku “kripto zimu” nakon što je dostigao svoj prethodni vrhunac. Nakon izuzetnog rasta u poslednjih nekoliko meseci, Bitkoin sada dostiže nove nivoe iznad 71.000 dolara.

Kriptovaluta je u ponedeljak ujutro po britanskom vremenu dostigla rekord od 71.209 dolara, dodatno povećavajući rast sa manje od 16.000 dolara krajem 2022. godine.

U novembru 2021. godine, cena Bitcoina je naglo porasla do rekordnih 68.550 dolara, što je delom rezultat euforije među maloprodajnim investitorima. Mnogi od njih su dobili dodatni novac tokom perioda zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, što je podstaklo interesovanje za kriptovalute kao alternativu za ulaganje. Takođe, mnogi ekonomisti su smatrali da su istorijski niske kamatne stope doprinele ovom rastu cene bitcoina, jer su investitori tražili alternative za tradicionalne finansijske instrumente radi ostvarivanja većih prinosa.

Nenaslovljeni dizajn 12
Izvor: TradingView

Kripto zima značila je da su mnogi od istih investitora koji su ulagali u kriptovalute bili oštećeni. Međutim, institucionalni investitori su pokazali sve veći interes za najveću kriptovalutu po tržišnoj vrednosti nakon što je američki regulator odobrio nove berzanske fondove (ETF-ovi) vezane za bitkoin.

Izvor: The Guardian

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter