POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin prešao 20.000 dolara, Ethereum se oporavlja

Bitcoin je u sredu dostigao tronedeljni maksimum, dok je Ethereum dostigao najviši nivo od spajanja pošto su sve veća očekivanja o golubljim signalima iz Federalnih rezervi oslabili dolar.

Bitcoin je porastao za 4,6% na 20,201 dolara, trgujući iznad nivoa od 20,000 dolara po prvi put u tri nedelje, dok je Ethereum skočio 10,7% na najviši nivo od 1-½ meseca od 1,485 dolara do 08:00

Dobici u oba tokena odražavaju širi trend rasta na kripto tržištu kako se dolar povlačio.
Podaci iz Coinmarketcap-a pokazuju da je ukupna kapitalizacija tržišta kriptovaluta manja od 30 milijardi dolara nakon dostizanja granice od 1 bilion dolara.

Tržišta formiraju cene u očekivanjima da će izraženo usporavanje privrede u Sjedinjenim Državama podstaći Fed da ublaži svoj jastrebovski stav. Iako se još uvek očekuje da će centralna banka povećati stope za 75 baznih poena u novembru, trgovci se klade da će banka usporiti tempo povećanja stopa sledećeg meseca.

Podaci od utorka pokazuju da su cene kuća u SAD pale prošlog meseca. Očitavanje je usledilo nakon PMI podataka koji su pokazali produženo smanjenje industrijske aktivnosti u SAD u septembru.

Izgledi za manje nastrojenim Fed-om opteretili su dolar, a dolar je pao u poslednje četiri sesije.
I dolarski indeks i fjučersi na dolarski indeks su u sredu bili nepromenjeni, trgovajući na najnižim nivoima od više od dve nedelje od 111.

Slabost dolara pomogla je kripto tržištima da probiju uski raspon trgovanja viđen u poslednja dva meseca. Ali, kao i prethodni proboji, ostaje da se vidi da li tržište može da održi svoj uzlazni trend.

Tržišta su takođe bila ohrabrena izveštajima da nekoliko bogatih azijskih investitora kupuje kriptovalute, posebno Bitcoin.

Najveća svetska kriptovaluta je prošlog meseca porasla čak 22.700 dolara pre nego što se vratila na skoro godišnje minimume. Token i širi kripto prostor pretrpeli su velike gubitke ove godine kada je Fed počeo da pooštrava monetarnu politiku.

Fokus je takođe na regulatornim ažuriranjima kripto prostora, usred tekućeg sukoba sa Komisijom za hartije od vrednosti.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter