POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin se bliži cifri od 57.000 dolara

Bitkoin je dostigao dvogodišnji maksimum u utorak na znacima da veliki igrači kupuju kriptovalutu, dok je manji konkurent etar prvi put od 2022. godine prešao 3.200 dolara.

Bitkoin je porastao za više od 10% u dve sesije, pomažući mu u ponedeljak objavljivanje kripto investitora i softverske firme MicroStrategy da su nedavno kupili oko 3.000 bitkoina za iznos od 155 miliona dolara.

Originalna i najveća kriptovaluta po tržišnoj vrednosti takođe je nedavno ojačana odobrenjem bitcoin-posedujućih fondova (ETF-ova) u Sjedinjenim Američkim Državama. U ponedeljak su se obim trgovanja u nekoliko fondova povećali, a i firme povezane sa kriptovalutama su se uzdigle, suprotno nervoznim širim tržištima.

Bitkoin se popeo do 57.036 dolara u azijskom jutru, najviše od kasne 2021. godine. Eterijum se popeo do 3.275 dolara, najviše od aprila 2022. godine.

“Postoji samo određena količina ponude … ali tražnja koju su pokrenuli američki spot ETF-ovi izgleda neumoljiva,” rekao je Džastin d’Anetan, direktor partnerstava u Aziji u Keyrocku, trgovcu digitalnim sredstvima.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter