POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BlackRock-ov Bitcoin ETF ima 50% šanse da bude odobren!

Bloombergov senior ETF analitičar Eric Balchunas smatra da BlackRock ima podjednaku šansu da dobije odobrenje za svoj Bitcoin ETF, dok Grayscale izgleda sve verovatnije da će dobiti svoj slučaj protiv američke Komisije za Hartije od vrednosti – Securities and Exchange Commission (SEC).

Balchunas-ova predikcija dolazi nakon primedbe koju je izneo Elliott Stein, analitičar za litigaciju u Bloomberg Intelligence, koji sada procenjuje šanse da Grayscale pobedi u svom slučaju protiv SEC-a na 70%.

Balchunas je objasnio da bi SEC mogao da ima povoljniji stav prema zahtevu BlackRock-a za ETF, kao način da “spasi obraz” time što će dozvoliti ETF od pouzdane finansijske firme.

Od trenutka kada je Grayscale uložio žalbu na odluku Američke komisije za hartije od vrednosti zbog odbijanja njihovog zahteva za Bitcoin ETF u junu 2022. godine, saslušanje pred tri federalne sudije za žalbe održano je 7. marta.

“Verujemo da Grayscale ima 70% šanse da pobedi u tužbi protiv SEC-a u vezi sa pokušajem konverzije Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) u Bitcoin ETF”, rekao je Stein.

Stein je dodao da su šanse Grayscale-a porasle sa 40% nakon završetka usmenih argumenata strana, jer su “sve tri sudije na panelu izgledale da se priklanjaju Grayscale-u” na osnovu njihovog “linija pitanja”, rekao je Stein.

Stein je izjavio da Bloomberg očekuje da će odluka biti doneta do avgusta.

Aplikacije za Bitcoin ETF-ove bile su centralna tačka fokusa industrije u poslednje vreme, pri čemu su Fidelity, Invesco, Wisdom Tree i Valkyrie pratili BlackRock, kompaniju za upravljanje imovinom od 10 biliona dolara, u nameri da dobiju odobrenje SEC-a.

Ako SEC na kraju odobri aplikacije kompanija poput JPMorgana, Morgan Stanleya, Goldman Sachsa, BNY Mellona i Bank of America koje žele da pruže slične usluge, digitalno tržište imovine biće izloženo firmama sa ukupno 27 biliona dolara imovine pod upravljanjem.

I dok se čeka odluka u slučaju Grayscale-a, cena GBTC je ove godine porasla za više od 134% i dostigla 19,47 dolara, što je najviša cena od oko 13. maja 2022. godine, prema podacima sa Google Finance.

Takođe, popust na cenu GBTC akcija u poređenju sa ukupnom neto vrednošću imovine smanjio se na 31% 26. juna, što je najniži nivo zabeležen od 12. septembra prošle godine, prema podacima sa YCharts. 

Međutim, kao i veći deo tržišta kriptovaluta, GBTC je pao za više od 65% u odnosu na svoju najvišu cenu od 56,70 dolara.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter