POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cena Bitkoina izbegla je 3-mesečni minimum

Bitkoin i altcoini osećaju pritisak regulatornih napada tokom protekle nedelje, a cena BTC-a je ispod ključnog 200-nedeljnog pokretnog proseka.

Bitcoin je bio blizu tromesečnih minimuma 10. juna pošto su altcoini osetili regulatorni pritisak Sjedinjenih Država.

„Krvoproliće“ altcoina na kripto berzama

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView-a pokazali su da je BTC/USD dostigao 25.483 dolara na dan, što je pad od 1.200 dolara u odnosu na maksimum prethodnog dana.

Iako je pokazivao slabost, Bitkoin je bio pošteđen sudbine velikih altcoina, koji su oštro reagovali na uklanjanje sa liste nekih platformi usled američke pravne akcije protiv velikih berzi.

Aplikacija za trgovanje Robinhood objavila je da će ukinuti podršku za nekoliko kriptovaluta navedenih u tužbi protiv Binance i Coinbase od strane američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

Linija podrške trenda BTC-a od 200 nedelja na klimavim nogama

Prošlonedeljni događaji su imali veliki uticaj na ukupnu tržišnu kapitalizaciju kriptovaluta, pri čemu je Majkl van de Pope, osnivač i izvršni direktor trgovačke firme Eight, upozorio da može doći do goreg scenarija.

Kao i kod BTC/USD, ako ukupna vrednost kripto tržišta izgubi svoj 200-nedeljni pokretni prosek (MA), ovo bi predstavljalo jasan signal ulaska u opadajuće tržište. Trend linija pokretnog proseka od 200 nedelja trenutno iznosi skoro 26.400 dolara.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter