POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Do Kvon ponovo na slobodi uz kauciju!

Suosnivač Terraform Labs-a je pušten uz kauciju nakon uspešne žalbe u Crnoj Gori, ali će biti pomno praćen do svog sledećeg pojavljivanja pred sudom.

Za Do Kvona plaćena je kaucija u Crnoj Gori nakon što je crnogorski sud 2. juna odbacio žalbeni proces od strane tužilaca.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Osnovnog suda u Podgorici, žalba Državnog tužilaštva na raniji sporazum o jemstvu je odbačena, čime je Kvonu omogućeno da čeka dalje pravne postupke u kućnom pritvoru.

Sud je ponovo usvojio uslove za kauciju prvobitno uspostavljenu na saslušanju 12. maja, pri čemu je plaćeno 400.000 evra (436.000 dolara) za puštanje iz pritvora. Kvon i Chang-Joon su sada pod strogim uslovima kaucije i ne mogu da napuste legalno prebivalište u Crnoj Gori.

Kvona će pomno pratiti lokalna policija. Ako napusti prebivalište ili prekrši mere nadzora, kaucija će biti oduzeta.

Kvon je uhapšen u Crnoj Gori u martu 2023. godine nakon što je navodno koristio lažne putne isprave prilikom pokušaja da napusti zemlju. Njemu je originalni pasoš oduzet u Južnoj Koreji u oktobru 2022.

Sud je primetio da bi provera autentičnosti belgijskog pasoša koje poseduje zahtevala više vremena i istakao da je dogovoreni iznos kaucije „dovoljna garancija za obezbeđenje prisustva optuženog“.

Kvon je i dalje tražena figura u nekoliko jurisdikcija. Vlasti Južne Koreje žele da im se izruči suosnivač Terraform Labs-a radi istrage o zloglasnom kolapsu ekosistema Terra, koji je u junu 2022. zbrisao oko 40 milijardi dolara sa tržišta kriptovaluta.

Interpol je takođe izdao crveno obaveštenje za Kvona u vezi sa optužbama u Južnoj Koreji, dok se on takođe suočava sa gomilom optužbi za prevaru u Sjedinjenim Državama.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter