POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ethereum skočio oko 11% na 1.700 USD!

Cena Ethereum-a (ETH) je naglo porasla za oko 11% na 1.700 dolara nakon vesti da će Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) Sjedinjenih Američkih Država dozvoliti prve berzovno-trgovinske fondove (ETF) zasnovane na Ether futures ugovorima.

Prema izveštaju od 17. avgusta objavljenom u Bloombergu, koji se poziva na anonimne izvore upoznate sa situacijom, regulator neće blokirati zahteve gotovo dvanaest kompanija, uključujući ProShares, Volatility Shares, Bitwise i Roundhill, koje su podnele zahteve za pokretanje ETF-ova zasnovanih na Ether futures ugovorima u poslednjim nedeljama.

Nije sasvim jasno koji ETF zahtevi će biti odobreni od strane SEC-a; međutim, zvaničnici su naznačili da bi nekoliko podnesaka moglo biti odobreno već do oktobra.

Analitičar ETF-ova, Eric Balchunas, izjavio je da ga nije iznenadila odluka SEC-a da odobri ETF-ove zasnovane na Ether futures ugovorima, dodajući da ova odluka pokazuje kako se stavovi regulatora o različitim proizvodima, kao što je spot Bitcoin ETF, mogu menjati tokom vremena.

SEC je preplavljen zahtevima za ETF-ovima zasnovanim na Ether futures ugovorima, pri čemu je više od 12 podnesaka za takve proizvode dostavljeno regulatoru od kraja jula.

Vest je podstakla rast cene ETH-a za 11% na 1.717 dolara samo 20 minuta nakon što je tržište pretrpelo veći pad.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter