POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

FTX token vrtoglavo skočio 42% u poslednja 24 sata!

FTT, token FTX menjačnice koja je bankrotila pod vođstvom Sam Bankman Fried-a, neočekivano je skočio 42% u poslednja 24 sata. Da li je ovo lažan oporavak ili se FTT vraća na „velika vrata“?

Prema CoinMarketCap-u, većina cena kriptovaluta je u zelenom u poslednja 24 sata. Međutim, postoji jedan izuzetak koji je zabeležio iznenađujuće dobitke na kriptovalutama na početku nedelje.
Ovaj novčić je FTX token (FTT). U vreme pisanja teksta, cena potonulog altcoina porasla je za više od 42% u poslednja 24 sata. Kao rezultat toga, FTT se trguje po ceni od 2,44 dolara.
Ne samo da je FTT ojačao u odnosu na američki dolar, već je ojačao i u odnosu na dva lidera na kripto tržištu, Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH), za 39,94% i 38,63% respektivno.

Ovaj porast cene FTT-a rezultat je naglog obima trgovanja tokenom u poslednja 24 sata. Dnevni obim trgovine na FTT tokenu iznosi 143.831.708 dolara. Ovo je trocifreno povećanje od 279,39% u odnosu na jučerašnji obim trgovanja.

Cena FTT-a se sada trguje na nedeljnom nivou otpora od 3,822 dolara, što je takođe trenutni nivo 9-nedeljnog eksponencijalnog proseka EMA. Nedeljni indeks relativne snage RSI je na ivici ulaska u rastući trend.

Čini se da postoji malo objektivnih razloga za FTT skok osim tzv. FOMO efekta (strah od propuštanja prilika).
Čak i nakon skoka cene od 157% tokom protekle sedmice, FTT je i dalje u padu od 97% u odnosu na najviši nivo svih vremena. Tokom procvata FTX-a i tržišta kriptovaluta, token je porastao na 84 dolara u septembru 2021.
Nakon epske implozije berze, FTT je pao ispod 1 dolara i ostao na tom nivou do 10. januara, kada je ponovo počeo da se kreće naviše. Štaviše, nije bilo nikakvih novih vesti u vezi sa FTX-om ili Semom Bankmanom-Fridom jutros da bi ovaj skok bio opravdan.

BeInCripto je izvestio 15. januara da je bivši predsednik FTX Bret Harison rekao da je SBF-u neprijatno što je njegovo upravljanje kompanijom osporavano. Dodao je da je SBF „neprijatan zbog sukoba“ i da bi mogao da pati od „zavisnosti i problema sa mentalnim zdravljem“.

Krajem prošle nedelje, stečajni sudija je odobrio prodaju FTX podružnica LedgerX, Embed, FTX Europe i FTX Japan.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter