POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanija Arm podnosi prijavu za IPO na Nasdaq-u!

Kompanija Arm, u vlasništvu kompanije Softbank, objavila je preliminarni prospekt za listiranje na Nasdaqu, započinjući dugoočekivanu inicijalnu javnu ponudu koja bi mogla biti jedna od najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama u poslednje dve godine.

Japanski Softbank nedavno je dao vremenski okvir za IPO, jer želi iskoristiti entuzijazam za razvoj generativne veštačke inteligencije. Arm bi mogao imati koristi od uspona veštačke inteligencije, budući da se njegovi procesorski dizajni koriste u čipovima koje prave tehnološki divovi poput Apple-a i Nvidie.

Arm, sa sedištem u Kembridžu, Ujedinjeno Kraljevstvo, procenjuje u prijavi da oko “70%” svetskog stanovništva koristi njegove proizvode, primetivši da čipovi koji sadrže tehnologiju ove kompanije čine gotovo 49% udela u ukupnoj tržišnoj vrednosti od otprilike 202,5 milijardi dolara krajem prošle godine.

Kompanija nije navela koliko će akcija biti izdato, niti njihovu procenu vrednosti u svojoj prijavi Komisiji za hartije od vrednosti i berze SAD kasno u ponedeljak. Međutim, potvrdila je da je SoftBank Group ovog meseca kupio 25% vlasništva nad Armom.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter