POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Netflix povećao broj pretplatnika, Tesla razočarala

Netflix-ova pretplatnička usluga bila je tražena i u trećem kvartalu, jer je gigant striminga nadmašio očekivanja za nove korisnike, što je dovelo do skoka cene akcija za više od 12% nakon objave rezultata.

Kompanija je saopštila da je broj pretplatnika porastao za 8,76 miliona u trećem kvartalu, podstaknut naporima kompanije da ograniči deljenje naloga, što je daleko iznad očekivanja od malo više od 6 miliona.

Ovaj porast predstavlja najveći kvartalni skok od drugog kvartala 2020. godine, u ranim danima globalne pandemije.

Značajan broj novih pretplatnika dolazi iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je Netflix dodao gotovo 4 miliona pretplatnika. Više od 70% pretplatnika živi van Sjedinjenih Država.

Netflix je takođe povećao cene pretplate za neke od svojih planova strimovanja i objavio prihod od 8,54 milijarde dolara, u skladu sa prognozama. Zarada je iznosila 3,73 dolara po akciji, što je iznad očekivanja Vol Strita od 3,49 dolara.

S druge strane, Tesla je razočarala kvartalnim rezultatima, jer su nedavni talas smanjenja cena električnih vozila uticali na marže. Akcije su pale za više od 4% nakon objave rezultata.

Bruto marže, isključujući kredite, koje su pažljivo praćene nakon nedavnog smanjenja cena električnih vozila, usporile su na 16,1% u trećem kvartalu sa 18,7% u prethodnom kvartalu.

Tesla je isporučila 435.000 električnih vozila u kvartalu, što je manje od 466.140 u drugom kvartalu.

Tesla je takođe bio oprezan u vezi sa proširenjem kapaciteta proizvodnje električnih vozila, pri čemu je izvršni direktor Elon Musk rekao da je zabrinut zbog viših troškova pozajmljivanja koji će sprečiti potencijalne kupce da priušte vozila uprkos značajnim sniženjima cena.

Izvor: Inveting.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter