POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Prognoza za EUR/USD 24.10.2022.

  • Globalni premijeri S&P-a naznačili su oštriju ekonomsku kontrakciju EU u 04.
  • Globalne akcije su u porastu, uprkos lošim ekonomskim uslovima.
  • EUR/USD se bori da zadrži nivo od 0,9800 dok prodavci nastavljaju da rastu.


Par EUR/USD započeo je dan snažnim uzlaznim zamahom, skočivši na 0,9899 usred široke slabosti USD. Američki dolar je pao u petak pošto je nepotvrđena intervencija Banke Japana gurnula USD/JPY na dole preko 600 pipsa. Kao rezultat toga, dolar je pao preko FX odbora, a pad je pogoršan uzimanjem profita uoči vikenda.

S&P Global objavio je preliminarne procene oktobarskih indeksa menadžera nabavke. Kako se navodi u saopštenju, „smanjenje nemačke privrede produbljeno je početkom poslednjeg kvartala 2022. PM usluga je pao na 44,9, dok je proizvodni PM smanjen na 45,7, dostigavši nove dvogodišnje najniže vrednosti. Slična slika je bila i za celu EU, jer je indeks usluga pao na 48,2, dok je proizvodni opao.

SAD su objavile Nacionalni indeks aktivnosti Fed-a Čikaga, koji je štampan u 0.1 u septembru, nadmašivši očekivano -0,04. Prateći Volstrit otvarajući, S&P Global će objaviti trenutne procene oktobarskih američkih PMI (Purchasing Managers’ Index). Predviđeno je da se proizvodna proizvodnja održi u okviru ekspanzivne teritorije, dok se Očekuje da će usluge PML biti ugovorene sa 49,3 na 49,2. Par se oporavlja uoči otvaranja u SAD, pošto akcije čvrsto stoje na leđima velikih kompanije koje izveštavaju o zaradi.

EUR/USD kratkoročni tehnički izgledi

Kratkoročna slika pokazuje da kupci ne odustaju lako. Par je odskočio od unutardnevnog minimuma od 0,9806, na 4-satnom grafikonu, par se kreće oko pokretnih proseka bez pravca. Kupci mogu imati veće šanse ako par produži svoj rast iznad dnevnog maksimuma.

Support leveli: 0.9780 0.9730 0.9690
Resistance leveli: 0.9895 0.9940 0.9985

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter