POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Roku akcije pale preko 3% nakon zatvaranja berze

Akcije kompanije Roku pale su za 3% u trgovanju posle radnog vremena berze u petak nakon što je kompanija za video striming saopštila da se otprilike 26% njenih gotovinskih sredstava i ekvivalenata u gotovini drži u SVB Financial Group.

Od 10. marta, Roku je imao ukupnu gotovinu i gotovinske ekvivalente od približno 1,9 milijardi dolara. Dodaje se da se oko 487 miliona dolara drži u SVB-u, dok je preostalih oko 1,4 milijarde dolara „raspoređeno na više velikih finansijskih institucija.

„Depoziti kompanije kod SVB-a su uglavnom neosigurani. U ovom trenutku, Kompanija ne zna u kojoj meri će moći da povrati svoj novac koji se nalazi kod SVB-a“, saopštio je Roku u podnesku.

„Bez obzira na zatvaranje SVB-a, Kompanija nastavlja da veruje da će njen postojeći bilans gotovine i gotovinskih ekvivalenata i tokovi gotovine iz poslovanja biti dovoljni da podmire obrtni kapital, kapitalne izdatke i materijalne potrebe za gotovinom iz poznatih ugovornih obaveza za narednih dvanaest meseci“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter