POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Tesla će popraviti 1,62 miliona vozila u Kini

Tesla sprovodi efikasni opoziv (recall) na 1,62 miliona vozila, uključujući modele S, X, 3 i Y u Kini, saopštio je regulator tržišta u petak.

Opozivi u drugom najvećem tržištu Tesle slede nakon dva opoziva od strane proizvođača automobila u Sjedinjenim Američkim Državama u decembru.

Tesla može daljinski ažurirati softver vozila kako bi rešila probleme, izjavila je Kineska državna uprava za regulaciju tržišta u saopštenju. Ova mera se klasifikuje kao opoziv proizvoda prema kineskim propisima.

Američki proizvođač automobila će objaviti ažuriranje softvera putem vazduha za 1,61 milion jedinica. To uključuje uvezene modele S i X, kao i modele 3 i Y proizvedene u Kini od 2014. do 2023. godine, kako bi se izbegla zloupotreba funkcije Autosteer i smanjio rizik od sudara, saopštio je regulator.

Dodatno, ažuriraće i softver za 7.538 jedinica modela S i X kako bi se rešio problem vrata koja mogu da se otvore u sudarima.

U Sjedinjenim Američkim Državama, Tesla je započela opoziv od više od 2 miliona vozila kako bi ugradila nove zaštite u svoj Autopilot napredni sistem pomoći vozaču, nakon zabrinutosti za bezbednost koje je izrazio federalni regulator.

Takođe je opozvano malo više od 120.000 vozila Model S i Model X u Sjedinjenim Američkim Državama zbog rizika od otključavanja vrata i otvaranja tokom sudara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter