POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Tesla i dalje obara rekorde

Akcije kompanije Tesla su prekinule 13-dnevni niz u sredu, kada su minimalno pale tokom sesije, nakon impresivnog rasta od 29,3% tokom dvonedeljnog perioda. Ovaj niz izjednačio je prethodni rekord od 11 uzastopnih pobeda ostvaren u januaru 2021. godine.

Ovaj uspon je rezultat nedavnih obaveza General Motors-a i Ford-a da usvoje Tesla-in standard za punjenje električnih vozila – tzv. Severnoamerički standard za punjenje (NACS).

Ovo je izazvalo domino efekat: Proizvođači opreme za punjenje kao što su Blink Charging, ChargePoint i Tritium su takođe najavili da će ponuditi punjače sa Tesla-dizajniranim priključkom.

“Imajući u vidu nedavne najave od strane Tesle, General Motors-a i Ford-a, očigledno svedočimo kontinuiranom razvoju industrije punjenja električnih vozila dok tehnologije napreduju”, izjavio je Blink u saopštenju.

Izveštaji od utorka otkrivaju da je i Stellantis takođe razmatrao usvajanje Teslinog NACS standarda. Međutim, vest o potencijalnoj dominaciji “Velike Trojke” nije bila dovoljna da nastavi rekordni niz od 14 pobeda.

Stellantis je među pet najvećih proizvođača automobila po prodaji, iza Toyote, koja je takođe bila ohrabrena da usvoji NACS standard za svoja vozila. Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, je putem Twitter-a sugerisao da bi pozdravio Toyotu kao deo grupe proizvođača automobila koji usvajaju ovaj standard za punjenje.

“Treba da se pridruže NACS koaliciji!” – rekao je Musk.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter