POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zlato pod pritiskom neizvesnosti gornje granice duga

Cene zlata su se u sredu trgovale ispod ključnih nivoa pošto je neizvesnost oko gornje granice američkog duga izazvala oporavak prinosa dolara i državnih obveznica, dok su cene bakra pale preko petomesečnih najnižih vrednosti zbog slabijih ekonomskih signala iz Kine.

Zlato je takođe zabeležilo izvesnu meru profita u poslednjih nekoliko sesija, nakon što je skočilo na rekordno visoke vrednosti ranije ovog meseca. Ali, nedavni gubici doveli su do toga da je zlato izgubilo nivo podrške od 2.000 dolara za uncu.

Oporavak dolara i prinosa zapisa američkog trezora uticali su na žuti metal, pošto su nastavljeni pregovori o podizanju gornje granice američkog duga pre roka 1. juna.

Očekuje se da će kreatori politike nastaviti diskusije o ovom pitanju ove nedelje, iako su i demokratski i republikanski poslanici izrazili optimizam zbog izbegavanja prvog neplaćanja obaveza SAD.

Spot zlato je poraslo za 0,1% na 1.991,76 dolara po unci, dok su fjučersi na zlato blago porasli na 1.995,85 dolara za uncu. Oba instrumenta su u utorak potonula za skoro 1,5%.

Zlato je takođe bilo pod pritiskom, nakon što je niz kreatora politike ove nedelje upozorilo da je inflacija i dalje previsoka, što bi zauzvrat moglo da izazove još povećanja kamatnih stopa od strane centralne banke.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter