POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

3 faktora koja bi trebala gurnuti Bitcoin na 43.000 dolara

Kako investitori i analitičari proučavaju Bitcoin radi naznaka o sledećem potezu kriptovalute, nekoliko ključnih faktora ukazuje na to da bi skok ka nivou od 43.000 dolara mogao biti neposredan.

Osnovne mrežne karakteristike i porast prihoda rudara:

Jedan od značajnijih razvoja jeste porast u inskripcijama i istovremeni porast naknada koje se plaćaju rudarima. Inskripcije, koje ugrađuju podatke unutar Bitcoin transakcija, generisale su više od 175 miliona dolara u naknadama. Ovo ne samo da odražava snagu i svestranost mreže, već doprinosi i sigurnosti blokčejna povećanjem prihoda rudara. S povećanim naknadama, rudari su motivisani da podrže decentralizaciju i sigurnost mreže, što može izgraditi poverenje investitora u dugoročnu vrednost ove imovine.

Tehnička analiza i završetak korekcije tržišta:

Prikazani grafikon prikazuje imovinu tokom faze korekcije tržišta koja se čini da se privodi kraju. Ova faza je ključna jer često omogućava imovini da se stabilizuje pre nego što krene putem novog rasta. Bitna karakteristika je podrška koju cena pronađe duž 50-dnevnog pomičnog proseka, što ukazuje na snažan nivo gde dolaze kupci. RSI, dok se povlači iz prekupljenog područja, ostaje u neutralnoj zoni, što ukazuje da pritisak na prodaju može popuštati.

Sentiment tržišta i institucionalna usvajanja:

Sentiment tržišta postepeno se menja kako Bitcoin oporavlja se nakon faze korekcije. Ovaj obnovljeni optimizam delimično je podstaknut povećanim institucionalnim usvajanjem u obliku spot Bitcoin ETF-a, što uvodi nove kapitale i stabilnost na tržište. Institucionalni investitori često se smatraju pokazateljem poverenja na tržištu, a njihovo sveprisutno prisustvo u Bitcoin prostoru može signalizirati sazrelo tržište spremno za dalji rast.

Na osnovu ovih faktora, čini se da je skok Bitcoina na 43.000 dolara ne samo moguć, već i utemeljen na spoju pozitivnih tehničkih, osnovnih i sentimentom vođenih pokazatelja. Međutim, dok povratak na ovu poziciju jeste jedna stvar, osvajanje čvrstog položaja iznad ključnog cenovnog nivoa potpuno je druga priča.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter