POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

4 velika izveštaja o poslovima: Enbridge izdvaja 14 milijardi dolara za Dominion utilities

Enbridge plaća 14 milijardi dolara za tri komunalne kompanije od Dominion Energy. Enbridge se složio da kupi EOG, Questar i PSNC od Dominion Energy po ukupnoj vrednosti od 14 milijardi dolara, uključujući 9,4 milijarde dolara gotovine i 4,6 milijardi dolara preuzetog duga,

Ovi akvizicije proširiće prisustvo Enbridgea u sektoru američkih komunalnih kompanija, dodajući operacije gasne komunalne kompanije u Ohaju, Severnoj Karolini, Utahu, Idahu i Vajomingu. Nakon akvizicije, poslovanje gasnih komunalnih kompanija Enbridgea postaće najveće u Severnoj Americi.

Nakon objavljivanja vesti, akcije Enbridgea pale su više od 5% u sredu.

WestRock i Smurfit Kappa potvrđuju sporazum o spajanju Smurfit Kappa Group i WestRock potvrdili su izveštaje o razgovorima o mogućem spajanju radi formiranja “Smurfit WestRock”. Nova kompanija biće inkorporirana i rezidencijalna u Dablinu, Irskoj, sa operacijama u Americi u Atlanti, Džordžija.

Nakon spajanja, obične akcije Smurfit WestRocka biće listirane na NYSE, sa naknadnim ciljem uključivanja u američki indeks akcija. Postojeći premijum listing Smurfit Kappe na Londonskoj berzi možda će biti zamenjen standardnim listingom, a delisting sa Euronext Dublina takođe je moguć.

Credit Suisse je rekao da bi predloženi sporazum “imao značajne strateške i operativne prednosti.”

Truist vidi 44 dolara po akciji kao potencijalnu cenu za akviziciju kompanije Alteryx Truist Securities ponovio je svoju ocenu Kupi i ciljnu cenu od 40,00 dolara za Alteryx, nakon što su se pojavili izveštaji da kompanija sarađuje sa Qatalyst Partners u istraživanju moguće prodaje.

Prema tvrdnji firme, Alteryx poseduje vredne osnovne tehnološke resurse u prostoru za pripremu podataka za samoposluživanje. S obzirom na trenutni fokus industrije na olakšavanje pristupa podacima i analitikama putem veštačke inteligencije, firma veruje da bi tehnologija Alteryxa mogla ostati relevantna bilo da nastavi kao nezavisno preduzeće ili se spoji sa drugom kompanijom u evoluirajućem IT pejzažu.

Prema Truistu, svaka akvizicija mogla bi se desiti po valuaciji koja implicira cenu akcije od oko 44 dolara.

Akcije su završile nedelju sa više od 18% rasta.

NextGen Healthcare će postati privatno preduzeće pod kontrolom Thoma Bravo.
Nextgen Healthcare se složio da bude akviziran od strane Thoma Bravo za 23,95 dolara po akciji u gotovini. Transakcija se očekuje da se zatvori u četvrtom kvartalu 2023. godine, podložno uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje akcionara kompanije NextGen Healthcare i potrebne regulatorne dozvole.

Nakon završetka ovog sporazuma, NextGen Healthcare će preći u privatno vlasništvo.

Akcije NextGen Healthcare su završile nedelju sa više od 22% rasta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter