POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

40% bitkoin investitora je sada pod vodom, pokazuju novi podaci

  • Prema nedavnim statistikama Glassnodes, bitkoin je pao za otprilike 55% u odnosu na svoj vrh u novembru, a 40% investitora je trenutno “pod vodom” u svojim investicijama.
  • Samo u prethodnom mesecu, 15,5 odsto svih bitkoin novčanika je zabeležilo nerealizovani gubitak pošto je najpopularnija svetska kriptovaluta potonula na 31.000 dolara, što odgovara padu tehnoloških akcija.
  • Snažna korelacija između Bitcoin-a i Nasdak-a dovodi u pitanje ulogu kriptovalute kao zaštite od inflacije.

Analitičari Glassnodes su takođe primetili povećanje „hitnih transakcija“ tokom ove poslednje prodaje, u kojoj su investitori plaćali veće naknade, što ukazuje da su spremni da plate premiju kako bi ubrzali vremenske okvire transakcija.

BTCUSDT 2022 05 11 11 14 23 d9f49
Neminovno je probijanje nivoa (naznačenog na slici) zbog kaskade novootvorenih long pozicija
kako se cena priblizila zoni, sto je magnet for the Big Boys.

Tokom poslednje nedelje, ukupan iznos svih plaćenih naknada za transakcije u lancu dostigao je 3,07 bitkoina, što je najveća cifra ikada zabeležena u njegovom skupu podataka.

„Prevlast transakcionih troškova u lancu u vezi sa deviznim depozitima je takođe implicirala hitnost“, navodi list, potkrepljujući argument da investitori u bitkoin žele da odbace rizik, prodaju ili povećaju kolateral za svoje marginalne pozicije kao reakciju na nedavne turbulencije na tržištu. 

Tokom nedavne rasprodaje, više od 3,15 milijardi dolara u vrednosti je prešlo na ili sa berzi, najviše od kada je tržište dostiglo najviši nivo u istoriji u novembru 2021.

Prema istraživanju, većina kohorti novčanika, „od škampa do kitova“, smanjila je svoje tendencije akumulacije u lancu, što se odnosi i na male i na velike investitore.

Novčanici koji drže više od 10.000 bitkoina bili su posebno snažan faktor distribucije poslednjih nedelja.

Dok su maloprodajni investitori sigurniji – podaci otkrivaju da su oni koji poseduju manje od jednog bitkoina najbolji akumulatori – akumulacija među ovim vlasnicima manjih razmera je primetno niža nego što je bila u februaru i martu.

Fundstrat Global Advisors predviđa najnižu vrednost od oko 29.000 dolara po novčiću i savetuje investitore da steknu zaštitu od jednog do tri meseca na dugim posedima.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter