POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

7 najvećih akvizicija ove nedelje: Horizon Therapeutics ubrzava pregovore o preuzimanju nekoliko kompanija

1. Arco Platform (objavila je da je primila neobavezujući privatni predlog od General Atlantic i Dragoneer Investment Group za 11 dolara po akciji, što predstavlja premiju od približno 22% u odnosu na prethodnu najnoviju cenu na zatvaranju od 9,04 dolara.

U predlogu se navodi da osnivači (Oto Brasil de Sa Cavalcante i Ari de Sa Cavalcante Neto) podržavaju ponudu i da će preokrenuti 100% svojih običnih akcija Klase A i Klase B u transakciji, a da će nakon zatvaranja, osnivači će zadržati isti ekonomski i glasački interes u kompaniji kao što trenutno imaju. Kompanija upozorava svoje akcionare i druge koji razmatraju trgovanje njenim hartijama od vrednosti da nisu donete nikakve odluke u vezi sa odgovorom kompanije na predlog.
Akcije su porasle za 43% na 12..41 dolara za nedelju dana.

2. Hewlett Packard Enterprise je izrazio interesovanje za preuzimanje Nutanix-a, prema izveštaju Bloomberga, citirajući ljude koji su upoznati sa tim.
Akcije Nutanix-a porasle su za 6,8% na 30,53 dolara.
Akcije HPE-a porasle su za 6,3% na 16,69 dolara.

3. Aerojet Rocketdine ima više ponuđača, prema Rojtersu, koji kaže da se General Electric (NISE:GE), L3Harris Technologies, Textron i Veritas Capital takmiče za kupovinu Kompanija.
Akcije Aerojet-a porasle su za 7,4% na 54,57 dolara za nedelju.

4. EQT je u pregovorima o kupovini Radius Global Infrastructure Inc prema izveštaju Bloomberga, citirajući ljude koji poznaju ovu materiju. EQT razgovara sa bankama o finansiranju. Nije postignut nikakav dogovor i pregovori bi još mogli da propadnu, upozorava se u izveštaju. Akcije Radijusa su porasle za 16,5% za nedelju na 12,88 dolara.
EQT je izgubio 3,7% na 39,93 dolara.

5. Akcije Horizon Therapeutics su porasle nakon što je kompanija potvrdila da je u “veoma preliminarnim” pregovorima o preuzimanju sa Amgen Inc, Janssen Global Services, LLC i Sanofi.
Potvrda je usledila ubrzo nakon što je članak na Wall Street Journal-u objavio da je biofarma kompanija zainteresovana za preuzimanje velikih farmaceutskih kompanija. The Journal dodaje da bi uz tipičnu premiju za preuzimanje mogao dostići cenu od preko 20 milijardi dolara u dogovoru.

Iz Horizon-a su rekli da razgovori sa tri strane „mogu, ali ne moraju da dovedu do davanja ponude za ceo akcijski kapital kompanije“. Kompanija je bila prinuđena da obelodani u skladu sa pravilom 2.6 Irskih pravila o preuzimanju, gde se nalazi.
Akcije su porasle za 34% za nedelju na 104,85 dolara.

6. Boston Scientific Corporation pristala je da kupi Apollo Endosurgery Inc. po gotovinskoj ceni od 10 dolara po akciji, što odražava vrednost preduzeća od približno 615 miliona dolara.
Akcije su porasle za 5,9% na 46,60 dolara za nedelju.

7. American Well je u pregovorima da kupi Talkspace Inc po ceni od 1,50 dolara po akciji, po Calcalist-u. Akcije Talkspace-a su porasle za 14% na 0,85 dolara za nedelju. Amwell je dobio 6,4%.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter