POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Activision Blizzard oduvao – Odlični rezultati u četvrtom kvartalu!

Activision Blizzard (ATVI) je objavio rezultate u četvrtom kvartalu koji su bili iznad procena analitičara. Investitori nastavljaju da se fokusiraju na regulatorni aspekt prodaje ovog proizvođača igara Microsoftu (MSFT).

ATVI je objavio zaradu u četvrtom kvartalu po akciji od 1,87 dolara, što je iznad konsenzusa za 1,51 dolara po akciji. Profit je porastao za skoro 8% u odnosu na prethodnu godinu na 2,33 milijarde dolara, dok su neto rezervacije dostigle 3,57 milijardi dolara, što je ponovo iznad konsenzusa od 3,19 milijardi dolara.

„Završili smo 2022. sa rekordnim kvartalnim neto rezervacijama dok smo ispunili svoju misiju da donesemo epsku radost igračima“, rekao je ATVI.

Za prvi kvartal, Activision je rekao da očekuje barem visok rast prihoda od tinejdžera u odnosu na isti period prethodne godine, i najmanje srednji rast u odnosu na prethodnu godinu po pitanju neto rezervacija. O ugovoru sa Microsoft-om, kompanija je rekla sledeće:

„Dve strane nastavljaju da sarađuju sa regulatorima koji nadziru transakciju i rade na njenom zatvaranju u Microsoft-ovoj fiskalnoj godini koja se završava 30. juna 2023, pod uslovom dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja i ispunjavanja drugih uobičajenih uslova za zatvaranje ovakve transakcije”.

Analitičari Stifela ponovili su svoj stav da će prodaja ATVI-ja Microsoftu na kraju proći.
O finansijskim rezultatima analitičari su dodali:

„Aktivnost kompanije je očigledno bila jača u odnosu na konkurente i pokazuje da kvalitetne igre mogu da se igraju dobro, čak i u usporenoj ekonomiji.”

Analitičari Goldman Sachs-a kažu da je Call of Duty podstakao dobre rezultate kompanije.

„Call of Duty: Modern Warfare II postavio je rekord u pogledu prodaje franšize u prvom kvartalu. Blizzard-ove neto rezervacije su nastavile da rastu, podstaknute Warcraft-om i naporima za oživljavanje Overwatch i Diablo video igara. King’s Candy Crush je isporučio rekordne performanse, podržavši ukupni rast neto rezervacija na ATVI mobilnoj platformi.

Akcije Activision Blizzarda porasle su za preko 2,5% u utorak pre otvaranja berze.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter