PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Airbus u pregovorima o prodaji više aviona A220 kompaniji Delta Air Lines

Evropski proizvođač aviona Airbus je u razgovorima o povećanju postojeće porudžbine za male mlazne avione američke avio-kompanije Delta Air Lines.

Na predstojećem sajmu u Farnborou, gde se takođe priča da američki prevoznik finalizuje porudžbinu za najmanje 100 aviona Boeing 737 MAKS, ugovor o dopunskoj kupovini oko dvanaest aviona mogao bi biti finalizovan.

Što se tiče razgovora sa kupcima, Airbus je odbio da komentariše. Delta je takođe odlučila da ne odgovori.
Prema podacima Airbus-a za kraj juna, aviokompanija je naručila 95 aviona A220 kanadskog dizajna, od kojih je 56 isporučeno.

Glavni izvršni direktor Delte Ed Bastijan rekao je u junu da aviokompanija pokušava da postigne dogovor sa Boingom.

Iako nije potvrdio transakciju sa Airbus-om ili Boingom, Bastijan je obavestio investitore tokom poziva o zaradi u sredu da bi avio-kompanija mogla da izvrši dodatne porudžbine.
Uprkos tome što je u jakoj poziciji sa narudžbinama, nastavio je on, Delta vidi izglede za značajne akvizicije uskih kompanija u narednih tri do pet godina.

“To je nešto o čemu uvek razgovaramo sa Airbusom i Boingom i da li se to koristi ili je to novo, postoji prilika“, rekao je Bastijan. „Dolazi nam prilično zdrav tok širokih tela. Tako da bih rekao da je fokus na kraju petogodišnjeg perioda na velikim uskim telima.“

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter