POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije Airbnb-a pale za 9% uprkos tome što je zarada u drugom kvartalu nadmašila očekivanja

Akcije Airbnb Inc-a su pale za više od 9% posle radnog vremena u utorak uprkos izveštajima kompanije u drugom kvartalu, pri čemu je dobit po akciji od 0,56 dolara nadmašila konsenzusnu procenu od 0,45 dolara.

Prema prosečnoj proceni, prihod je porastao za 58% godišnje (73% više u odnosu na drugi kvartal 2019.) na 2,1 milijardu dolara, vođen povećanjem broja noćenja i rezervisanog smeštaja, kao i stalnom snagom u ADR-u.

Rezervisana noćenja i iskustva porasli su za 25% u odnosu na prethodnu godinu na najveći kvartalni broj ikada od 103,7 miliona, zahvaljujući Severnoj Americi, EMEA i Latinskoj Americi.
Bruto vrednost rezervacija (GBV) porasla je 27% u odnosu na prethodnu godinu (34% Y/Y (isključujući FX) na 17 milijardi dolara.

Kompanija očekuje prihod u K3/22 u rasponu od 2,78-2,88 milijardi dolara (porast od 24-29% u odnosu na prethodnu godinu), u poređenju sa konsenzusnom procenom od 2,77 dolara koja se očekuje.
U trećem kvartalu 2022. očekuju da će rast noćenja i rezervisanih noćenja na godišnjem nivou biti stabilan sa rastom u odnosu na isti period prošle godine u drugom kvartalu 2022.

Kompanija je objavila da je njen Upravni odbor odobrio ovlašćenje za otkup akcija u iznosu od 2 milijarde dolara svojih običnih akcija klase A.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter