POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije dobavljača Nvidie porasle pred objavu rezultata

Akcije Nvidijinih (NASDAQ:NVDA) azijskih dobavljača porasle su u utorak dok se investitori pripremaju za ključnu kvartalnu zaradu najvećeg svetskog proizvođača čipova, kao i za sve dodatne naznake o tražnji predvođene veštačkom inteligencijom, posebno u Kini.

Japanska kompanija Advantest Corp. (TIO:6857), koja isporučuje opremu za testiranje čipova za Nvidiju, porasla je za 2,9%, dok je Taivan Semiconductor Manufacturing Corp. (TV:2330), ili TSMC, dodao 1,4% u trgovini na Tajvanu.

FP Linkedin 1028 x 628 px 2 1 2
Akcije dobavljača Nvidie porasle pred objavu rezultata 3
FP Linkedin 1028 x 628 px 3 1
Akcije dobavljača Nvidie porasle pred objavu rezultata 4

Japanski proizvođač opreme za proizvodnju čipova Tokio Electron Ltd. (TIO:8035) porastao je za 1,1%, dok su južnokorejski SK Hinik (KS:000660) i Samsung Electronics (KS:005930) porasli za 0,5%, odnosno 0,1% respektivno. Japanski tehnološki konglomerat SoftBank Group Corp. (TIO:9984), koji je izložen Nvidiji preko svoje jedinice Arm Holdings (NASDAK:ARM), dodao je 0,9%.

Nvidia će objaviti rezultate za septembarski kvartal nakon zatvaranja američkog tržišta večeras. Očekuje se da će kompanija, koja je glavni korisnik buma veštačke inteligencije, objaviti još jednu dobru prognozu prihoda.

Izvor: Investing

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter