POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije fudbalskog kluba Juventus padaju jer je lažna računovodstvena istraga navela odbor da podnese ostavku

Akcije Juventusa pale su u utorak nakon što je ceo upravni odbor italijanskog fudbalskog kluba podneo ostavku u vezi sa policijskom istragom o njegovom transferu i sumnjom na lažno računovodstvo.

Juventus je u saopštenju kasno u ponedeljak rekao da su ostavke usledile nakon što je odbor „razmotrio centralnost i relevantnost nerešenih pravnih i računovodstvenih pitanja“.
Među onima koji su podneli ostavku su predsednik Andrea Anjeli, najnoviji u nizu rukovodilaca Juvea iz porodice koja stoji iza proizvođača automobila FIAT, i potpredsednik i bivši igrač Pavel Nedved.

Čini se da je klub reagovao na nalaze iz jednogodišnje istrage, koja se kretala oko priznavanja “prihoda od prava na registraciju igrača”.

Juventus je istorijski uživao veliku prednost u finansijskoj moći nad svojim italijanskim rivalima, prednost koja se povećala tokom poslednje decenije, pomažući mu da osvoji devet uzastopnih titula u ligi.

Međutim, troškovi za igrače kompanije su istovremeno skočili do neba, ne samo zbog potpisivanja ugovora sa portugalskom superzvezdom Kristijanom Ronaldom 2018. za 118 miliona evra (1 € = 1,0375 dolara).

Klub je sazvao skupštinu akcionara za 18. januar radi imenovanja novog odbora.

Akcije Juventusa pale su za čak 8% na otvaranju u Milanu na najniži nivo u poslednjih pet godina, ali su umanjile svoje gubitke i sada su u minusu 3,4%.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter