POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije kompanija koje se bave rudarenjem Bitcoina su skočile dok je kriptovaluta dostigla najvišu vrednost u poslednjih 17 meseci

Akcije kompanija koje se bave rudarenjem Bitcoina, uključujući Marathon Digital, Riot Platforms i CleanSpark, porasle su za 10-12% dok je Bitcoin dostigao najvišu vrednost u poslednjih 17 meseci. Ovaj pozitivan trend su pratili Dow Jones Industrial Average, S&P 500 i Nasdaq koji su beležili rast, podstaknut odlukom Federalnih rezervi da drugi mesec zaredom ne menja kamatne stope i davanjem izjava predsednika Jeromea Powella koje su naginjale labavoj monetarnoj politici.

Akcije kompanija iz kripto industrije, poput Coinbase, takođe su zabeležile dobitak, porasle su za 8,7%. Međutim, ovaj dobitak se umanjio nakon zatvaranja tržišta zbog smanjenih trgovačkih obima u trećem kvartalu. Ipak, Coinbase je premašio očekivanja u prihodima i dobiti.

Preporučeno je da kripto trgovci obrate pažnju na akcije kompanija koje se bave rudarenjem Bitcoina kao potencijal za ostvarivanje profita u sledećem bikovskom tržištu. Istovremeno, Capriole Investments je upozorio na oprez zbog prevelikog entuzijazma na tržištu derivata Bitcoina.

Bitcoin je ostao stabilan oko 35.000 dolara, ispod svog maksimuma iz maja 2022. godine. Ether, s druge strane, opao je za gotovo 2% u poslednja 24 sata. Širi kripto tržište palo je za 1,3%, prema CoinDesk Market Index.

QCP Capital je predvideo da će, osim ako se ne pojavi značajan okidač, Bitcoin ostati stabilan na trenutnom nivou, pri čemu bi 32.000 dolara moglo služiti kao donja granica cena. Takođe su ukazali na mogući uticaj odluka predsednika SEC-a, Garyja Genslera, na cenu Bitcoina i potencijalno odobravanje berzanskog fonda sa Bitcoina od strane SEC-a.

Za razliku od Bitcoina i Ethereuma, tokeni Cardano [ADA] i Decentraland [MANA] su napredovali skoro 6%, dok su Chainlink [LINK], token Aptosa [APT] i tokenski upravljački token Lido [LDO] pali između 5% i 7%. Solana [SOL] je doživela pad nakon značajnog rasta.

Analitičari sugerišu da bi vrednost Bitcoina mogla dostići 150.000 dolara i da kvalitetne rudarske kompanije pružaju dobar izloženost ovom tržištu. Galaxy predviđa da će biti značajni prilivi u berzanske fondove sa Bitcoinom tokom prvog polugodišta 2023. godine, što bi moglo dodatno podržati tržište kriptovaluta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter