POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije kompanije Coinbase su porasle za 50% od pokretanja tužbe SEC-a

Visoki rukovodioci kompanije Coinbase, uključujući izvršnog direktora Brajana Armstronga, prodavali su svoje akcije tokom rasta vrednosti tih akcija tokom protelog meseca.

Uprkos tužbi američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) protiv kripto berze Coinbase zbog navodne ponude neregistrovanih hartija od vrednosti, vrednost akcija ove kompanije se nedavno povećala.

Akcije kompanije Coinbase su se povećale za više od 50% od podnošenja tužbe protiv kompanije od strane SEC-a zbog navodne ponude neregistrovanih hartija od vrednosti.

Prema podacima sa platforme TradingView, akcije kompanije Coinbase su porasle za 51%, sa oko 52 dolara 6. juna na 78,7 dolara 7. jula. Vrednost akcija je takođe porasla za oko 133% u poslednjih šest meseci, dok je rast u odnosu na prošlu godinu otprilike 50%.

69df9d17 bc21 42ab aca2 95febf784bb4
Grafikon cene Coinbase u poslednjih 30 dana; Izvor: TradingView

Usred značajnog rasta, neki od glavnih vlasnika Coinbase akcija nastavili su prodavati deo svojih akcija.

  1. jula, nekoliko viših izvršnih direktora Coinbase-a, uključujući izvršnog direktora Brajana Armstronga, prodalo je ukupno 88.058 akcija vrednih oko 6,9 miliona dolara.

Prema zvaničnim prijavama kod SEC-a, transakcije su uključivale prodaju od 4.580 akcija od strane člana Upravnog odbora Coinbase-a Gokula Radžarama, prodaju od 1.818 akcija od strane glavnog pravnog zastupnika Paula Grewala i prodaju od 7.335 akcija od strane glavnog računovodstvenog službenika Jennifer Jones.

Ranije je Jones takođe prodala 74.375 akcija Coinbase-a 29. juna, ostvarivši prihod od 5,2 miliona dolara.

Dok su izvršni direktori Coinbase-a redovno prodavali svoje akcije, neki od glavnih investitora su nastavili držati svoje akcije.

Prema ažuriranjima portfelja kompanije, investiciona firma ARK Invest Cathie Wood je od početka juna kupila dodatnih 400.000 akcija Coinbase-a i nije prodala nijednu od svojih pozicija. To se poklapa sa stavom da će cena akcija Coinbase-a porasti kako bude rastao Bitcoinov BTC kurs.

ARK Invest CEO Cathie Wood je 19. juna ponovno izrazila svoje uverenje da će cena Bitcoina jednog dana dostići 1 milion dolara po kovanici.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter