POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije kompanije Nokia pale su ispod prosečnog dnevnog obima trgovanja, ali zadržavaju preporuku “Overweight”

ADR-ovi kompanije Nokia zabeležili su blagi pad u njihovoj cenovnoj trgovini u petak, stabilizujući se na 3,44 dolara. Ova trenutna cena zaostaje za najvišom vrednošću u poslednjih 52 nedelje od 5,04 dolara, što ukazuje na period smanjenog zamaha za ovu finski telekomunikacionu kompaniju. Ipak, tržišna kapitalizacija Nokije ostaje stabilna na nivou od 19 milijardi dolara.

Trgovačka aktivnost za Nokiu bila je primetno umanjena, sa samo 11,7 miliona zamenjenih akcija. Ovaj broj ne dostiže 50-dnevni prosečni obim trgovanja od 15,8 miliona akcija i takođe je ispod trogodišnjeg prosečnog obima trgovanja koji iznosi preko 18 miliona akcija. Smanjeni obim trgovanja odražava mirniji dan na tržištu za Nokiu, gde su investitori trgovali manjim brojem akcija nego obično.

Samo dan ranije, u četvrtak, ADR-ovi Nokije su dostigli marginalni vrh od 3,46 dolara, što ukazuje na blagu fluktuaciju u ceni akcija unutar uskog opsega. Bez obzira na niži obim trgovanja i mali pad cene akcija, analitičari zadržavaju pozitivan pogled na akcije kompanije sa preporukom “Overweight”.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter