POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije kompanije Pinterest pale za 14% iako partnerstvo sa Amazonom deluje kao vrlo pozitivna stvar

Pinterest Inc. je nadmašio očekivanja u pogledu prihoda i prilagođene zarade, ali je projektovao sporiji rast u drugom kvartalu nego što su analitičari predviđali.

Prihod od 603 miliona dolara u kvartalu porastao je za 5% u odnosu na pre godinu dana, nadmašivši konsenzus od 594 miliona dolara. Očekivalo se da će zarada biti rentabilna, ali prilagođena zarada pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije iznosila je 27 miliona dolara. Ebitda prihod je pao za 65%.

Akcije Pinterest-a pale su za 14% u petak pred tržište.

Kompanija je objavila reklamno partnerstvo sa Amazon.com.

Izvršni direktor Bill Readi je rekao: „Danas preduzimamo značajne korake ka proširenju našeg poslovanja sa oglasima otvaranjem potražnje za oglasima trećih strana na Pinterest-u, počevši od Amazona kao našeg prvog partnera. Gledajući napred, uzbuđeni smo što ćemo dodatno iskoristiti i zadovoljiti snažne komercijalne namere naših korisnika i isporučiti dugoročnu vrijednost za dioničare.”

Mesečni aktivni korisnici porasli su na 463 miliona u odnosu na očekivanja od 454 miliona.

Kompanija je saopštila da očekuje da će prihodi u drugom kvartalu rasti “otprilike u skladu” sa rastom u četvrtom kvartalu 2022. i prvom kvartalu ove godine. „Očekujemo da će naši operativni troškovi koji nisu GAAP u drugom kvartalu porasti na niskom nivou tinejdžera na procentualnoj osnovi u odnosu na četvrtinu”.

Analitičari Goldman Sachsa smanjili su ciljnu cenu na 29 dolara po akciji, ali su i dalje dugoročno pozitivni na akcije Pinterest-a uprkos „kratkoročnoj volatilnosti“.

Slično tome, analitičari Stifela su smanjili cilj na 22 dolara po akciji, ali su se takođe pozitivno odrazili na saradnju Amazona.

„Ostajemo po strani sve dok ne bude više dokaza da se dobro primljeni pozadinski rad pretvara u značajnije alokacije budžeta za oglase“, navode analitičari u belešci.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter