POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije LVMH-a pale i pogodile sektor mode!

Akcije kompanije LVMH su u sredu pale na najniži nivo od decembra, što je uticalo na pad cena akcija drugih kompanija iz modnog sektora, nakon što je francuski luksuzni gigant objavio usporen rast prihoda u trećem kvartalu.

Akcije LVMH su pale za oko 6% na početku trgovanja, povlačeći sa sobom cene akcija konkurenata kao što su Kering, Hermes, Swatch, Richemont i Burberry.

LVMH, čiji brendovi uključuju Louis Vuitton, Dior i Tiffany, objavio je kasno u utorak rast prihoda od 9% u trećem kvartalu, označavajući usporen rast kako snažan talas potrošnje nakon pandemije slabi zbog inflacije i ekonomske turbulencije.

“LVMH, prema našem mišljenju, ostaje… među imenima koja će relativno bolje prolaziti kroz ovu nastalu volatilnost; ali sa trenutnim negativnim momentumom zarade i nesigurnim izgledima, vidimo ograničene mogućnosti za apsolutni rast u kratkom roku”, napisao je JP Morgan u istraživačkom izveštaju.

LVMH se suočava sa usporavanjem potražnje za luksuznim proizvodima u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, gde su rastuće cene naterale kupce, posebno mlađe generacije, da se povuku iz potrošačkog buma nakon pandemije, dok je oporavak u Kini bio neujednačen.

JP Morgan prognozira da će se ova tendencija u Evropi odraziti na celu industriju. Akcije vlasnika Guccija, kompanije Kering, pale su za 3,2% na otvaranju tržišta, dok je i Hermes izgubio više od 3%.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter