POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije Nvidie porasle skoro 30% kako očekivana prodaja raste

Nvidia Corp je u sredu prognozirala prihod u drugom kvartalu koji je za 50% veći od procena Volstrita i saopštila da povećava ponudu kako bi zadovoljila rastuću tražnju za svojim čipovima, koji se koriste za ChatGPT I slične usluge u oblasti veštačke inteligencije.

Akcije Nvidie, najvrednije kompanije za proizvodnju poluprovodnika na svetskoj berzi, skočile su čak 28% i trgovale se na 391,50 dolara, što je rekordno visok nivo. Rast cene je povećao vrednost kompanije za oko 200 milijardi dolara na preko 950 milijardi dolara, čime je kompanija iz Silicijumske doline produžila vođstvo i zadržala prvo mesto kao najvredniji svetski proizvođač čipova.

Nvidia je pokušala da zadovolji tražnju za svojim AI čipovima, a glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk, koji navodno gradi startup za veštačku inteligenciju, rekao je da je do grafičkih procesorskih jedinica (GPU) „znatno teže doći nego do droge“.

Nvidia je prognozirala prihod od 11 milijardi dolara u tekućem kvartalu. Analitičari koje je anketirao Refinitiv predviđali su prihod od 7,15 milijardi dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter