POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije ove farmaceutske kompanije beleže skok od 12%, nadmašujući konkurenciju

Akcije vodeće generičke farmaceutske kompanije IOL Chemicals and Pharmaceuticals Ltd skočile su 12,1% u ponedeljak, i viđene su kako trguju 8,25% više po ceni od 437,3 rupije po komadu u 14 sati tokom intradnevne sesije.

Akcije su porasle nakon što je kompanija obavestila domaće berze da je njen antidiabetički lek ‘Metformin Hidrohlorid’ odobren od strane nadzornika za lekove u Kini.

IOL Chemicals and Pharmaceuticals je među vodećim proizvođačima aktivnih farmaceutskih sastojaka (API) i specijalnih hemikalija globalno. Kompanija je objavila 19. februara 2024. godine da je Centar za evaluaciju lekova (CDE) Nacionalne administracije za medicinske proizvode (NMPA) u Kini odobrio njen proizvod ‘Metformin Hidrohlorid’.

To znači da indijski farmaceutski gigant sada može izvoziti ovaj lek Metformin Hidrohlorid na kinesko tržište. Da bi se stvorio kontekst, Metformin Hidrohlorid je antidiabetički lek koji se koristi za kontrolisanje visokih nivoa šećera u krvi kod pacijenata koji imaju dijabetes.

Ova akcija malog kapaciteta farmaceutskih akcija nadmašila je svoje konkurente, uključujući Sanofi India , Laurus Labs, Granules India i Natco Pharma, koji su svaki ostvarili rast od 2-4% u trenutku pisanja, dok je Nifty Pharma indeks od 20 akcija trgovao 0,85% više.

Farmaceutske akcije skočile su 12%, nadmašivši konkurenciju dok je antidiabetički lek dobio odobrenje u Kini.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter