POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije softverskih kompanija će imati koristi od buma veštačke inteligencije nakon Nvidije

Provajderi softverskih usluga će biti sledeće kompanije koje će imati koristi od naglog interesovanja za veštačku inteligenciju koja je podstakla brzi rast akcija Nvidije, prema rečima izvršnog direktora i osnivača ARK Investment Managementa – Keti Vud.

Govoreći na Bloomberg TV u sredu, Vud je rekla da je njen vodeći ARK Innovation ETF u potrazi za softverskim firmama koje su „trenutno tamo gde je Nvidia bila kada smo je prvi put kupili“.

ARKK je odlučio da smanji svoj udeo u kalifornijskoj Nvidiji u januaru. U tvitu ranije ove sedmice, Vud je branila tu odluku, tvrdeći da su akcije Nvidije „preskupe“.

Za sada, Vud je rekla da će skrenuti pažnju na softverske igrače koji koriste veštačku inteligenciju, uključujući UiPath iz Njujorka, Twilio iz San Franciska i Telehealth grupu Teladoc.
Sve ove kompanije doživele su nagli pad akcija poslednjih meseci.

U međuvremenu, Vud je predvidela da će Tesla biti glavni „dobitnik od veštačke inteligencije“ u narednim godinama. Ona veruje da će se cena akcija ovog proizvođača električnih automobila popeti na 2.000 dolara 2027.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter