POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ako volite zlato, trebalo bi da volite Bitcoin više – Bernstein

Bernstein analitičari su izneli svoja razmišljanja o diskusiji o zlatu protiv bitkoina tokom perioda krize.

Cene zlata su porasle za oko 11% tokom prošlog meseca jer se trguju blizu rekordnih vrednosti.
Analitičari robe Bank of America upozorili su prošle nedelje da bi cene zlata mogle da se kreću oko 2500 dolara u narednim godinama.

„Kada razgovaramo sa investitorima, često čujemo ljude koji očekuju teško sletanje, a tržišta su počela da se pozicioniraju za snižavanje američkog dolara i smanjenje američkih kamatnih stopa, tako da postoji sve veća preferencija za zlato kao zaštitu“, rekao je Bernstein u belešci klijenta. .

Iz istih razloga zbog kojih investitori vide zlato privlačnim u ovoj vrsti okruženja, analitičari smatraju da im se Bitcoin sviđa „još više“.

„Uprkos tome što je Bitkoin najuspešnija imovina ove godine (porast od ~71% od početka godine), postoji ograničeno uverenje da je ovo strukturalno novi bitkoin ciklus i da će Bitcoin imati nove alokacije.

Za njih je ovo „iracionalno“. U nastavku, analitičari objašnjavaju zašto.

„Kada dođe do masovnog monetarnog obezvređivanja, dok se i Bitcoin i zlato oporavljaju, Bitcoin nadmašuje zlato. Na primer, monetarno štampanje posle Covida, Bitkoin je nadmašio zlato (2,9 puta tokom ~3,5 godine). U stvari, čak i ove godine, pošto su strahovi od bankarske krize eskalirali, Bitkoin je ojačao ~71% od početka godine u odnosu na rast zlata od ~10% od početka godine.”

„Po našem mišljenju, voleti zlato, ali ne voleti bitkoin je kao mrziti bržeg konja“, zaključuju analitičari.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter