POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Alphabet predvodio pad tehnološkog sektora!

Dow Jones Industrial Average je porastao za 0,1%, ili 27 poena, Nasdaq je pao za 0,20%, a S&P 500 je ostao nepromenjen.

Alphabet predvodio pad tehnološkog sektora

Tehnološki sektor je dodatno osetio gubitke vođen slabostima koje smo videli tokom ove nedelje, a pod pritiskom zabrinutosti da bi rastući prinosi na zapisima trezora mogli nastaviti da napreduju jer će Powell verovatno ponoviti potrebu za višim kamatnim stopama na simpozijumu u Jackson Hole-u sledeće nedelje.

Prinosi trezora su se malo smirili u petak, samo dan nakon što je prinos na 10-godišnje zapise dostigao najviši nivo od 2007. godine. Dalji rast bi mogao dovesti do toga da prinos na 10-godišnje trezore dostigne skoro 5%.

“Ako pretpostavimo da će prinos na 10-godišnje obveznice porasti sa trenutnih nivoa… tada raspon od 4,8% do 5% potencijalno može biti pristojan cilj”, rekao je Dejvid Keler, glavni tržišni strateg u StockCharts, u intervjuu za Investing.com, u razgovoru sa Jasimom Ibrahimom u petak.

Deer pao 5%; Estee Lauder ima slaba očekivanja!

Deere & Company je pao više od 5% kako rastu strahovi da je bum u prodaji traktora i drugih mašina dostigao vrhunac zbog pada cena useva, što je anuliralo kvartalne rezultate koji su bili bolji od očekivanog.

Estee Lauder Companies je donela godišnje smernice koje su zaostajale za procenama Vol Strita. Loše smernice kozmetičke kompanije dolaze dok se spor oporavak u Aziji i dalje odražava na performanse. Akcije ove kompanije su pale više od 3%.

Proizvođači čipova stabilni, ali su na putu trećeg nedeljnog gubitka 

Akcije čipova su se blago povećale, ali se i dalje suočavaju sa trećim nedeljnim gubitkom jer se čini da investitori nastavljaju da ostvaruju profit od dobiti pre objavljivanja rezultata kompanije Nvidia, koji se očekuju u sredu.

Optimisti na Vol Stritu veruju da će proizvođač čipova isporučiti kvartalne rezultate koji će premašiti očekivanja i sugerišu da Nvidia možda neće dostaviti izvanredna očekivanja za svoje poslovanje u oblasti centara za podatke, jer će najverovatnije i dalje pratiti talas potražnje za veštačkom inteligencijom.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter